Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανακάμπτοντας από τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, καθώς έλαβαν στήριγμα από τους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων, οι οποίοι σήμερα ανέκαμψαν.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE+0,07% ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 6.336 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-0,20% κατέγραψε πτώση 0,21% στις 9.544 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,46% έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 4.112 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,14% στις 329,34 μονάδες.
Στο ταμπλό, θετικά κινήθηκε ο κλάδος των λιανεμπόρων. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton κέρδισε 3,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει νέες μετοχές της Hermes International στους μετόχους. Για τον ίδιο λόγο και η Christian Dior σημείωσε κέρδη 3,1%.
Θετικά κινήθηκε και ο κλάδος της ενέργειας, με την Total και την Shell να καταγράφουν κέρδη 3,6% και 3,2% αντίστοιχα. Άνοδος 2,4% και για τον κλάδο των εμπορευμάτων, με την Rio Tinto να κλείνει στο +3,5%.
Η Royal Philips υποχώρησε κατά 2,3%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της Volcano έναντι ποσού 1 δισ. δολαρίων. Η αγορά δεν «ενέκρινε» το τίμημα της εξαγοράς, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση έκανε λόγο για βελτίωση του κύκλου εργασιών με την ενσωμάτωση της νέας εταιρείας.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε άνοδο 0,3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.