Δ. Βόλου: Μουσική, θέατρο και χορός για είκοσι μέρες στην πόλη τις γιορτές

Εισιτήριο στα 3 € το ατομικό και 5 € το οικογενειακό

Πολλές μουσικές εκδηλώσεις, με κεντρική στην παραλία του Βόλου και με καλλιτέχνες που θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για την αλλαγή της χρονιάς, θεατρικές παραστάσεις στον Άγιο Νικόλαο, στο Αχίλλειο και στην Παλιά Ηλεκτρική χορευτικές παραστάσεις (με μπαλέτο στο παγοδρόμιο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου), και κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης του «Νικόλα», Άη Βασίληδων και ηρώων του Μίκι Μάους και καλαίσθητο στολισμό, είναι μια πρώτη εικόνα από τις γιορτές που οραματίζεται η νέα Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τους καταστηματάρχες.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους καταστηματάρχες να συμβάλουν για να στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι στον Άγιο Νικόλαο, με γλυκίσματα και μερικά φαγητά, που θα προσφέρονται στους επισκέπτες και στους τουρίστες, ενώ για τον τομέα της προβολής των εκδηλώσεων τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί με δύο τηλεοπτικά δίκτυα Πανελλαδικής εμβέλειας να προβάλλουν τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη, ενώ ο κ. Μπέος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρωινή εκπομπή να βγει από το Βόλο στη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Το πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, και ο δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι τις 12 Νοεμβρίου θα τυπωθούν 15000 φυλλάδια, που θα διανεμηθούν σε τουριστική έκθεση που θα γίνει στο διάστημα 13-16 Νοεμβρίου, ώστε ο Βόλος να μπορέσει να προσελκύσει τουρισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι εκδηλώσεις με τη συνδρομή του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα ξεκινήσουν από 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 11 Ιανουαρίου, με θεατρικές παραστάσεις και γιορτές με τέχνη στην Π. Ηλεκτρική, στο Αχίλλειο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα γίνουν και τα εγκαίνια του Μουσείου Πόλης, που αξίζει να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι.

Για τα μπλουζάκια με τον «Νικόλα», που είναι η μασκότ του Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε ότι κοστίζουν 2,5 €, αλλά θα πωλούνται προς 5 €, ώστε τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν σε ιδρύματα ΑμεΑ. Το εισιτήριο για τις εκδηλώσεις θα ανέρχεται σε 3 € το ατομικό και 5 € το οικογενειακό. Ο κ. Βλιώρας τόνισε ότι για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν θα ξοδευτούν λίγα χρήματα, καθώς οι παραστάσεις είναι παραγωγές του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ενώ θα αξιοποιηθούν η Φιλαρμονική, οι Ίωνες, το Εγγλεζονήσι και αρκετά τοπικά μουσικά σύνολα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.