Σκληρό δικαστικό αγώνα με την ΕΡΓΗΛ προανήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος

Αναθέτει την εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΜΒ σε τρία δικηγορικά γραφεία

Σκληρό δικαστικό αγώνα με την ΕΡΓΗΛ προανήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχιλλέας Μπέος, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη νέα σύνθεσή του, ενώ αποκάλυψε ότι έγιναν διαπραγματεύσεις με την εταιρία που οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς φέρεται αποφασισμένη να διεκδικήσει το ποσό των 8.970.000 μέχρι και το τελευταίο Ευρώ. Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να αναθέσει πραγματογνωμοσύνη στο ΤΕΕ και στην ΕΒΕΤΑΜ για το έργο του εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ και το νομικό σκέλος σε τρία δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ζήτησε αντικατάσταση του Δημήτρη Κουτσιφέλη, ως εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης, με το αιτιολογικό ότι είχε άμεση σχέση με τις αξιώσεις της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έστειλε έγγραφο προς τον Σύλλογο, ζητώντας την αντικατάστασή του.

Επίσης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της παράταξης της Μιχάλη Μιτζικού, στον οποίο ο δήμαρχος είπε ότι καμία παράταξη δεν θα κάνει πολιτική σε βάρος του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά τελικά του επέτρεψε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση. Το ΤΕΕ εκπροσώπησε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νάνσυ Καπούλα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Δ. Μακρυγιάννης, στον ο οποίο ο Α. Μπέος επισήμανε ότι «έγιναν λανθασμένοι νομικοί χειρισμοί και ο αγώνας που θα ακολουθήσει να γίνει με ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου, χωρίς να σημαίνει ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σας». Τελικά, ο νομικός σύμβουλος αποχώρησε, αφού δεν θα εκπροσωπεί πλέον τη ΔΕΥΑΜΒ στο ζήτημα της ΕΡΓΗΛ και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Νέα δεδομένα
Ενημερώνοντας το σώμα, ο δήμαρχος Βόλου αποκάλυψε ότι η ΕΡΓΗΛ έχει απαιτήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ ύψους σχεδόν 9 εκ. ε που διεκδικεί μέχρι και το τελευταίο Ευρώ, όπως διαφάνηκε από ,μια προσπάθεια προσέγγισης που έγινε, διήρκεσε τρεις ώρες και δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης που απέβη άκαρπη και αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας. «Εκεί αναφέρθηκαν στο ακριβές ποσό 8.970,000,49 € και αυτά διεκδικεί η εταιρία μέχρι το τελευταίο Ευρώ», τόνισε.

«Το ποσό αυτό, προκύπτει από τόκους και προσαυξήσεις των αρχικών απαιτήσεων που ήταν 5 εκ. €. Είναι μια απόφαση του Αρείου Πάγου και αφορά οφειλές της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, που συμπλήρωσε ότι «το Δ.Σ. συμπλέει στο ότι γίνεται μια προσπάθεια διαφοροποίησης μια τακτικής στο να μπορέσουμε να γλιτώσουμε όλο το ποσό ή μέρος απ’ αυτό. Θα δώσουμε έντιμο αγώνα για να μπορέσουμε να σώσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ και τους δημότες. Θέλω να είμαστε ενωμένοι γι’ αυτό το θέμα και να πορευτούμε ενωμένοι, για να φέρουμε σε πέρας το σημαντικό αυτό θέμα».

Λαμβάνοντας το λόγο ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Οικονομίδης επισήμανε ότι γινόταν λόγος για οφειλές 5 εκ. € συν τόκους, προσαυξήσεις αλλά ούτε και ο ίδιος γνώριζε το ακριβές ποσό, εκτιμώντας ότι ήταν περίπου 7,5 εκ. €.

Σε τρία γραφεία
Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι ο χειρισμός των θεμάτων για την υπόθεση του έργου ύδρευση Βόλου-επέκταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης, θα ανατεθεί στα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας Πέτρου Καϊμακάμη, Αντώνη Ρούσσου και Γιώργου Πιταροκήλη.
Όπως ανέφερε σύντομα θα έρθουν στο Βόλο οι εκπρόσωποι των γραφείων που θα ενημερωθούν και θα μιλήσουν για το ζήτημα που θα απασχολήσει τη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.
Ο Κώστας Γαργάλας τόνισε ότι το θέμα αυτό αφορά την πλειοψηφία και ψήφισε λευκό με θετική διάθεση, ενώ λευκό ψήφιση και η Νάνσυ Καπούλα εκ μέρους του ΤΕΕ.

Δύο πραγματογνωμοσύνες
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να αναθέσει στο ΤΕΕ Μαγνησίας τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το έργο που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ και ανέκρινε τη δαπάνη για το παράβολο. Ο δήμαρχος εισηγήθηκε να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. αίτημα και για δεύτερα πραγματογνωμοσύνη εκ μέρους της ΕΒΕΤΑΜ και προκειμένου η ΔΕΥΑΜΒ να έχει στα χέρια της άλλο ένα χαρτί, ενόψει του νέου κύκλου δικαστικής διαμάχης που θα ξεκινήσει.

Σχολιάζοντας την ανάθεση πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ ο Δημ. Κουτσιφέλης εκτίμησε ότι είναι κρίσιμη, καθώς θα επιβεβαιώσει την Υπηρεσία.
«Μην είστε τόσο σίγουρος» ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου, ενώ η πρόεδρος του ΤΕΕ επισήμανε ότι η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ είναι κάτι ανεξάρτητο από τη Διοίκηση. Όπως ανέφερε, ορίζονται τρεις πραγματογνώμονες που δημιουργούν μια ανεξάρτητη αρχή. Μπορεί να παραγγελθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ ή από αντίδικο και τα αποτελέσματά της έχουν βαρύτητα στις δικαστικές διαμάχες. Το κόστος της ορίζεται από τους πραγματογνώμονες.
«Θα καταβάλουμε το παράβολο, αλλά δεν θα βάλουμε ενέχυρο το παιδί μας για να σας πληρώσουμε», ήταν η απάντηση του δημάρχου Βόλου.

Η μειοψηφία
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας που μετέχει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Κώστας Γαργάλας τόνισε τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας πρέπει να υπερασπιστούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ χωρίς ιδιαίτερες παρεκτροπές και ο ίδιος δεν θα είχε καμία αντίρρηση για την ελάσσονα μειοψηφία. Όπως ανέφερε, για να γίνει αγώνας, προϋποθέτει μέγιστη δυνατή συσπείρωση, θέλουμε και οι μειοψηφίες να λένε την άποψή τους για να λαμβάνουμε αποφάσεις.

Για το μέλος του ΔΣ κ. Κουτσιφέλη, ο κ. Γαργάλας τόνισε ότι ο μόνος αρμόδιος να συζητήσει, είναι οι εργαζόμενοι, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ., ενώ ο καταλογισμός ευθυνών σε μέλη των εργαζομένων πρέπει να γίνει με στοιχεία και όχι με υποψίες.

Τέλος, για τη σημερινή συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να ληφθεί απόφαση για την έγκριση αμοιβής του αντιπροέδρου Στέργιου Παπαευσταθίου, που τελικά αναβλήθηκε, καθώς ο Κ. Γαργάλας παραπονέθηκε ότι δεν έλαβε την εισήγηση και η Νάνσυ Καπούλα επιφυλάχθηκε μέχρι να έρθει ολοκληρωμένη η εισήγηση για να την ψηφίσει.
Ο Αχιλλέας Μπέος αντέδρασε και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ζητώντας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην ξαναγίνει αυτό, να είναι τυπικοί και να μη δίνουν δικαιώματα στον κόσμο, ότι περνούν θέματα από το «παράθυρο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.