Ημερίδα για την υπογονιμότητα και την υγεία των παιδιών από εξωσωματική στην Αγριά

Από την Ελληνική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση με θέμα ¨Εξελίξεις στην υπογονιμότητα – υγεία των παιδιών μετά από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή». θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτέμβρη στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά, με διοργανωτή την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής μετά από αίτημά της στο τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ (Παράρτημα Λάρισας) και που είχε άμεση ανταπόκριση, θα προσφέρει εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε ομάδες συνέδρων από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της, χωρίς επιβάρυνση.

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρική, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριο στόχο την επιστημονική ανταλλαγή γνώσεων, με βιβλιογραφικές παραπομπές μεταξύ ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, βιολόγων, γενετιστών, μαιών και ασχολούμενων με την υγεία και ειδικότερα με την υπογονιμότητα. Από την ίδρυσή της έχει διοργανώσει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα επιγραμματικά, 11 Επιστημονικές Ημερίδες, 5 Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις σε Δήμους καθώς επίσης και ενημερωτικές ομιλίες σε Λύκεια με θέματα Οικογενειακού Προγραμματισμού, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Ενδοσκοπική Χειρουργική και workshop στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Τέλος, συνεχίζεται με επιτυχία μέσω διαδικτύου πρόγραμμα e-learning στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Κλινική Γένεσις Αθηνών Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας από ιατρικής πλευράς με τη βοήθεια της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εξωσωματικής γονιμοποίησης), στοχεύει στην ενίσχυση των γεννήσεων και την ανατροπή του ρυθμού της τάσης μείωσης του πληθυσμού. Η δημογραφική καμπύλη είναι πτωτική στην Ελλάδα και οδηγεί όπως καταγράφονται από τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σε μείωση του πληθυσμού, αλλά και σε ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο της γήρανσης αυτού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.