Παραίτηση και από τον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ

Όπως αναμενόταν μετά την ήττα των Εργατικών στις βρετανικές κάλπες, παραιτήθηκε ο ηγέτης του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ παραιτήθηκε.

Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα, είπε ο Μίλιμπαντ, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις έφερναν ισοδύναμο με τον Κάμερον.

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι μίλησε με τον ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

Ο Μίλιμπαντ γίνεται ο τρίτος ηγέτης βρετανικού κόμματος που παραιτείται μέσα σε διάστημα λίγης ώρας, μετά τον Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP και τον Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Ο Μίλιμπαντ είπε ότι η Χάριετ Χάρμαν, αντιπρόεδρος των Εργατικών, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος μέχρι την ανάδειξη νέου ηγέτη.

Οι Εργατικοί υπήρξαν μία «απίστευτη δύναμη προόδου» από τότε που μπήκε στο κόμμα, σε ηλικία 15 ετών, δήλωσε ο Μίλιμπαντ, προσθέτοντας ότι τέτοια δύναμη προόδου θα γίνει και στο μέλλον.

Ζήτησε συγγνώμη για τα αποτελέσματα και τόνισε ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ως ηγέτης των Εργατικών για σχεδόν πέντε χρόνια.

«Μη θρηνείτε για την ήττα» τόνισε, «αλλά συνεχίστε να παλεύετε για την Βρετανία».

Οι υποστηρικτές του τον χειροκρότησαν όρθιοι και εκείνος έφυγε από το πόντιουμ, κουνώντας το χέρι του σε έναν χαιρετισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.