Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στη Σκόπελο

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς στη Σκόπελο, ενώ οι επισκευές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης συνεχίζονται από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η κύρια γραμμή ηλετροδότησης, καθώς σήμερα χρησιμοποιείται η εφεδρική.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης που τόνισε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού ακόμη αναμένουν τη χρηματοδότηση από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ολοκληρώνεται ο αποχιονισμός και ποσοστό 99% των δρόμων είναι ανοιχτοί, με το σύνολο των κτηνοτροφικών μονάδων να είναι προσβάσιμο.
Οι προσπάθειες εστιάζονται να καθαρίσουν οι δρόμοι από πεύκα που έπεσαν και είχαν κοπεί μερικώς, ώστε να βοηθηθούν τα συνεργεία τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που εργάζονται για να αποκατασταθεί πλήρως η κύρια γραμμή ηλεκτροδότησης και όχι η εφεδρική που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο κ. Βασιλούδης.
Αναφορικά με την υδροδότηση, ο δήμαρχος Σκοπέλου είπε ότι, εκτός από κάποιες μεμονωμένες παροχές που έσπασαν και τα συνεργεία επεμβαίνουν για να αποκαταστήσουν, άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν.

Εν αναμονή αποζημιώσεων από το 2015
Ο κ. Βασιλούδης τόνισε ότι από τη θεομηνία που είπε αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Σκόπελος τον Σεπτέμβριο του 2015, έχουν αποζημιωθεί μόνο τα νοικοκυριά και αναμένεται η χρηματοδότηση για τους πληγέντες επιχειρηματίες.
Όπως είπε, η καταγραφή ζημιών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε εδώ και περίπου ένα χρόνο, εστάλησαν τα ειδοποιητήρια τι ποσό αναλογεί στον καθένα (30% του συνόλου της ζημιάς που προβλέπει ο νόμος), αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κατά την επίσκεψη του κ. Σουρλέτη στο νησί με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου το θέμα τέθηκε ξανά και η υφυπουργός είπε ότι θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο με τον Σύλλογο των πληγέντων επιχειρηματιών, για να επισπευστούν οι διαδικασίες για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
Ο Δήμος Σκοπέλου ζήτησε να γίνει άμεσα η καταγραφή των όποιων ζημιών έγιναν από τη χιονόπτωση και να αναφερθούν στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ζητήθηκε χρηματοδότηση για να ανταποκριθεί ο Δήμος στα έξοδα που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση της βατότητας των ζημιών και των δρόμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.