Πήγε να πληρώσει πρόστιμο με κέρματα

Τη δυσαρέσκειά του για το πρόστιμο των 270 δολαρίων που του επέβαλαν οι αρχές στο Τζάκσον του Μίσιγκαν, λόγω των σκουπιδιών που είχε στην αυλή του, αποφάσισε να δείξει με τον δικό του τρόπο ένας Αμερικανός πολίτης.

Ο Μπράιαν Μακ Γκόνεγκαλ επιχείρησε -ανεπιτυχώς ως τώρα- να καταβάλει στη δημοτική αρχή… κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας, ίσα με το αντίτιμο του προστίμου.

Οι ίδιος ζήτησε μάλιστα να καταβάλει το ποσό σε 10 δόσεις των 27 δολαρίων, προκειμένου να προσέρχεται κάθε φορά στην εφορία με 2.700 κέρματα του ενός λεπτού, χωρίς πάντως το αίτημά του να γίνει δεκτό.

Από την πλευρά του, ο δήμος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν είναι πρακτική η πληρωμή του προστίμου με τόσα κέρματα, αλλά παράλληλα ο Μακ Γκόνεγκαλ προσέρχεται στα ταμεία πέντε λεπτά πριν αυτά κλείσουν, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η καταμέτρηση των νομισμάτων, καθώς οι υπάλληλοι δεν δικαιούνται υπερωρίες.
pige-na-plirosei-prostimo-me-kermata (1)
Πλέον, η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η δημοτική αρχή αναζητεί εναλλακτικές λύσεις, ενώ ο Μακ Γκόνεγκαλ επιμένει στην καταβολή του προστίμου με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.