Κ. Γαργάλας: Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο η ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού του Δ. Βόλου στον «Όμιλο Μυτιληναίου»

Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Ράδιο Ένα 102,5

Ως τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, χαρακτηρίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Κ. Γαργάλας, την ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού του Δ. Βόλου στον «Όμιλο Μυτιληναίου» για 12 χρόνια. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, «αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο με μεγάλη ουρά που ξετυλίγεται στην πόλη μας. Διαγωνισμός 18.000.000 ευρώ, παράδοση για δώδεκα χρόνια των ανταποδοτικών σε ιδιώτη, ένας ο συμμετέχων, μεγάλος παίχτης, 17.874.000 η προσφορά. Τυπικά σχεδόν, αν όχι απολύτως , αχτύπητο. Και η πραγματική αξία έργου ,αν γινόταν από τον Δήμο Βόλου και με το δικό του ανθρώπινο δυναμικό δεν θα ξεπερνούσε τα 5.500.000 όπως επανειλημμένα είχα αναφέρει και αποδείξει στις τοποθετήσεις μου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμάμαι δε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου , καταγεγραμμένη η τοποθέτησή του στα πρακτικά , που ανέφερε πως η δουλειά υπολογίζεται να “κλείσει” στα 12.000.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς, και χωρίς να γνωρίζει κανείς τί έχει μεσολαβήσει και ανατράπηκε με τέτοιο εντυπωσιακό τρόπο ακόμα και αυτή η εκτίμηση του Διαμαντίδη και άρα της Δημοτικής Αρχής, συνιστά κατά την άποψή μου ασύμμετρη επίθεση στην τσέπη της πόλης για να καταλήξει στο τέλος και σε βίαιη επιδρομή και στο πορτοφόλι του κάθε Δημότη-ισσας. Και ελάχιστοι είναι αυτοί που θυμώνουν με όλα αυτά. Ελάχιστοι σ’ αυτή την πόλη είναι αυτοί που καταλαβαίνουν την μεγάλη ληστεία που επέρχεται για τους Βολιώτες-ισσες με το πρόσχημα της αναβάθμισης του φωτισμού. Και ελάχιστοι πολιτικοί -αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί είναι αυτοί που είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν πραγματικά τα συμφέροντα της πόλης, να κατεβάσουν τον κόσμο στον δρόμο και στο Δημαρχείο , να σταματήσουν με κάθε τρόπο θεσμικό ή κινηματικό την παράδοση της πόλης σε ιδιώτες , σε αντίθεση με την τεράστια “προσπάθειά” τους να διασφαλίσουν την δική τους προσωπική επιτυχία ή μια απλώς καλή εμφάνιση στις εκλογές. Δεδομένων όμως τούτων κακή προβλέπεται και η μοίρα της πόλης».

Στο «Ράδιο-Ένα 102,5»

Όπως τόνισε ο κ. Γαργάλας μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» άλλη μια αποικιοκρατική σύμβαση είναι μπροστά μας και θα είναι αντιμέτωπες οι επόμενες τρεις τουλάχιστον δημοτικές αρχές, οι οποίες πραγματικά θα παραλάβουν έναν δήμο, ο οποίος θα είναι απολύτως διάτρητος, οικονομικά ρημαγμένος και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα είναι υπό …χρεοκοπία Αυτή τη στιγμή το αποθεματικό του δήμου ήταν στις 55.000 ευρώ , τα 25 εκ. και ό,τι άλλο ακούστηκε είναι στο μυαλό τους και όπου θέλουν…»

Απ. Παπαδούλης: Οι πονηρές συμβάσεις

Υπενθυμίζεται, ότι σχολιάζοντας το θέμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, κ. Απόστολος Παπαδούλης, μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 τόνισε πως «Ο χρόνος της σύμβασης αυτής είναι πάρα πολύ μεγάλος. Στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού, όλοι παρακολουθούμε ότι γίνονται συνεχώς καινούργια τεχνολογικά βήματα. Ποιος θυμάται πότε ήρθαν τα LED; Ποιος θυμάται πόσο στοίχιζαν αρχικά; Πόσο κάνουν σήμερα; Είναι ένα πάμφθηνο προϊόν. Ο δήμος Βόλου, δέσμευσε την πόλη, τον δήμο, για 12 χρόνια και δεν ξέρω ποια είναι η μελέτη αυτή σκοπιμότητας και βιωσιμότητας πάνω στην οποία στηρίχτηκε για να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση. Τέτοιες συμβάσεις δεν υπάρχουν πουθενά. Είναι συμβάσεις που δεσμεύουν επί της ουσίας την πόλη και της αφαιρούν το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευθεί συμβάσεις όταν αλλάζουν τα τεχνολογικά δεδομένα. Εγώ έχω πει το εξής. Όλες οι συμβάσεις αυτές, οι οποίες είναι «πονηρές» θα τις επαναδιαπραγματευθώ. Δεν είναι μόνο αυτή η σύμβαση, είναι κι άλλες. Και το πάρκινγκ είναι τέτοια σύμβαση, τα απορριμματοφόρα είναι τέτοια σύμβαση. Πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν, διότι διαφορετικά η πόλη σε λίγο δεν θα έχει δικά της έσοδα. Όλα τα έσοδα της θα εξαντλούνται σε συμβάσεις που είναι αυτής της κατηγορίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.