«Γάγγραινα» οι απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Βόλου

Τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ν. Καπούλα σε συνέντευξη στο «Ράδιο Ένα»

Οι απευθείας αναθέσεις, οι προμήθειες από επιχειρήσεις εκτός Βόλου, η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ, τα αδέσποτα, η απαξίωση των Δημοτικών Ενοτήτων και η διαχείριση του νερού, ήταν τα θέματα που έθεσε επί τάπητος η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο Ένα 102,5.
Οι απευθείας αναθέσεις, όπως υπογράμμισε η υποψήφια Δήμαρχος κ. Νάνσυ Καπούλα, με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί στο Δήμο Βόλου, έχουν πλέον τη μορφή «γάγγραινας» που κατατρώει το σύστημα δικαιοσύνης που θα έπρεπε να έχει ένας δήμος, που οφείλει να δίνει ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους εμπόρους και τους προμηθευτές μιας πόλης.
«Παθογένειες του ελληνικού κράτος, όπου τα τελευταία 5 χρόνια με την παρούσα δημοτική αρχή, έχουν πάρει διαστάσεις χειρότερες από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Πιο προκλητικές δεν έχουμε ξαναζήσει. Έχουμε ένα σύστημα εξουσίας στο Δήμο όπου μπήκαν κάποιοι και εξυπηρετούν τις δικές τους επιχειρήσεις, τους δικούς τους συγγενείς και έχουν καταργήσει κάθε ηθική», επεσήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα.
Σ’ αυτή την πενταετία, συμπλήρωσε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, βλέπουμε να έχουν εδραιώσει το χειρότερο σύστημα που έχει δει η πόλη. Είναι προκλητικό να βλέπουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να έχουν σχέσεις εμπλοκής με το Δήμο.
Ας μην ξεχνάμε, τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, πόσους μας έχουν φέρει από την Αθήνα ως οικονομικούς συμβούλους και τους φροντίζουμε οικονομικά εμείς οι δημότες, ενώ όσον αφορά τις προμήθειες αυτές να γίνονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι από τον Βόλο.
«Πάμε να δημιουργήσουμε έναν δήμο που θα δίνει ίση μεταχείριση και ίση πρόσβαση, καλώντας ανά κλάδο ανάλογα την προμήθεια δίνοντας σωστή και άμεση ενημέρωση σε όλους τους επαγγελματίες αυτού του κλάδου που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον», ανέφερε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα.

Κατέθεσαν μία μελέτη χωρίς δυνατότητα εφαρμογής

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑΜΒ και τα 5 εκατ. αποθεματικά που έχουν εκταμιευτεί από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, από την εταιρεία που τα διεκδικούσε, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα δικαστήριο, ενώ είχαν όλα τα επιχειρήματα και κυρίως την τεχνική πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας που ανέφερε τεκμηριωμένα ότι ο ανάδοχος έχει κάνει πολύ μικρότερο έργο από αυτό που πληρωνόταν.
Για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, με χρήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα κατέστησε σαφές πως ο Δήμος Βόλου το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να καταθέσει μία σωστή μελέτη. «Αντ’ αυτού κατέθεσαν μία μελέτη που δεν είχε δυνατότητα εφαρμογής, καθώς ο εργολάβος δεν μπορούσε να φτάσει το υποχρεωτικό βάθος εκσκαφής της μελέτης, γιατί βρίσκει δίκτυα», είπε.
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο από το να μετατραπεί η μελέτη και την επόμενη μέρα ανάληψης της δημοτικής αρχής υπό την ευθύνη της, ν’ απαιτήσει να παραμείνουν τα χρήματα στον κωδικό.

«Τρομερή παραπληροφόρηση
με το θέμα της χλωρίωσης»

Όσον αφορά το νερό, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως δεν υπάρχουν προβλήματα επάρκειας, αλλά εξοικονόμησης και διαχείρισης του. Επίσης, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα ανέφερε πως υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση με το θέμα της χλωρίωσης.
Αρχικά, ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να κάνουν καθαρισμούς δεξαμενών και δικτύων στο Πήλιο και να μετρούν την ποιότητα του νερού, δύο φορές το μήνα και σε περίπτωση που πρέπει να γίνει απολύμανση, υπάρχουν άλλοι τρόποι εκτός από τη χλωρίωση, όπως με όζον ή με ακτίνες UV, τους οποίους η δημοτική αρχή αποκρύπτει.

Εγκατάλειψη

Σχετικά με τη Νέα Ιωνία και τις απομακρυσμένες συνοικίες του Βόλου, δήλωσε πως παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, και συμπλήρωσε ότι βασική αρχή είναι να αναβιώσουν οι γειτονιές και να υποστηρίξεις τα τοπικά σου κέντρα μέσα στις δημοτικές ενότητες, αλλά και σε όλες τις περιοχές μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Τουρισμός

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως ένα χρόνο πριν από την κάθε σεζόν, ο εκάστοτε Δήμος πηγαίνει στα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία, τα οποία διακινούν παγκοσμίως τον τουρισμό και πουλά το τουριστικό του προϊόν μεταφρασμένο.
«Ο τουρισμός είναι ένας τεράστιος μοχλός γι’ αυτό τον Δήμο. Έχουμε όλο το πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο θα συνδέσουμε και θα εξάγουμε, για να εισάγουμε επισκέπτες», κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου.

Αδέσποτα

Τέλος, για τα αδέσποτα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι θα γίνουν μαζικές στειρώσεις, αφού εξασφαλιστούν θέσεις φιλοξενίας από εθελοντές για την αποθεραπεία τους. Επίσης, χρειάζονται και άλλες δράσεις, όπως εδραίωση δημοτικού κτηνιατρείου και ημέρες υιοθεσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.