«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Γράφει η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου – Κλειδωνάρη*

Την ερχόμενη Κυριακή παίζεται η τελευταία πράξη του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματος, της εκλογής του επικεφαλής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και όλες και όλοι μας είμαστε μπρος στην πρόκληση να βοηθήσουμε ώστε να μετεξελιχθεί η περιοχή μας από παθητικό δέκτη εθνικών και κοινοτικών πόρων για δαπάνες χωρίς αρχή, μέση και τέλος σε έναν σοβαρό παίχτη της ανάπτυξης, που αποφασίζει με σχέδιο και σοβαρότητα την ενεργητική του συμμετοχή στην ευημερία.
Όλα αυτά τα χρόνια της αφειδούς κοινοτικής χρηματοδότησης, το θεσσαλικό ΑΕΠ παρέμεινε καθηλωμένο στο 75% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το γεγονός ότι μέσα στις λάσπες των πρόσφατων θεομηνιών χάσαμε 5-6% του Περιφερειακού Προϊόντος επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά προβλήματα νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων και κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη να ενεργήσουμε με σοβαρότητα, προγραμματισμό, ταχύτητα και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και την νέα γενιά.
Καταλήξαμε να μην πρωτοπορούμε σε κανέναν τομέα. Ο πρωτογενής τομέας, με τεράστια οργανωτικά και παραγωγικά προβλήματα, ο δευτερογενής από αποψίλωση σε αποψίλωση και ο τουρισμός καθηλωμένος στα ίδια επίπεδα, αφού δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον τουρισμό αυτές τις μέρες, σημειώνω ότι ο δικός μας τουρισμός είναι εσωτερικός, κατά βάση, δηλαδή δεν του έχουμε δώσει διεθνές brand, συνεισφέρει μόνον με 4% στην ανάπτυξη της περιοχής και δεν τον βοηθήσαμε ποτέ να αυξήσει την διάρκειά του.
Αυτή η «θεσσαλική ταυτότητα» είναι παλιά, έρχεται από άλλες εποχές, έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της, είναι παλαιοκομματικής προέλευσης και δεν μας αξίζει.
Εμείς στην «Πρωτοβουλία» έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα για μια άλλη Θεσσαλία, το οποίο θα υλοποιήσουμε με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία, την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Θα διοικήσουμε με ταχύτητα και διαφάνεια σε όλους τους τομείς, όπως έχει δεσμευτεί ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας.
Την Κυριακή κάνουμε μια νέα αρχή για το αύριο που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ και μπορούμε να το κτίσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Την Κυριακή αποφασίζουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί την νέα κοινωνική, οικολογική και οικονομική ταυτότητα της Θεσσαλίας. Της Θεσσαλίας μας!!!
*Η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου – Κλειδωνάρη είναι δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Βόλου και εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη Κουρέτα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.