Θετική αλλά άτυχη η Νίκη, ηττήθηκε από την Τορπέντο

Έδειξε διάθεση και όρεξη η Νίκη Βόλου στο φιλικό παιχνίδι με την Τορπέντο στο Πανθεσσαλικό και σε γενικές γραμμές ήταν θετική. Κατά διαστήματα οι κυανόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 1-0 από την ομάδα της Μόσχας μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους τους. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σαλούγκιν στο 56’. Οι κυανόλευκοι είχαν δοκάρι στο τελευταίο λεπτό τον καθυστερήσεων με τον Γιαννιτσάνη.

Σίγουρα πάντως ο Βίλιαν Φλουτ δεν θα σταθεί στο αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο στην απόδοση της ομάδας του και στη θετική εμφάνιση του Ροτζέριο, που δείχνει να ανεβαίνει σιγά, σιγά.

Με τέσσερα νέα πρόσωπα η ενδεκάδα

Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Βίλιαν Φλουτ σε σχέση με τα επίσημα παιχνίδια, ήταν οι Παπουτσογιαννόπουλος, Αργύρης, Κοτσαρίδης και Ροτζέριο. Ο Ταμπάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Παπουτσογιαννόπουλος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, ο Σωτηράκος αριστερό, Αργύρης και Καρασαλίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Λάουξ και Κοτσαρίδης ήταν στα χαφ, ο Νικλητσιώτης αγωνίστηκε δεξιά, ο Μουζακίτης αριστερά και ο Ροτζέριο πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη.

Ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο από τις δυο ομάδες

Η Νίκη μπήκε με διάθεση και ήταν ιδιαίτερα κινητική στα πρώτα λεπτά. Γενικά οι δυο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν επιθετικό και ανοιχτό ποδόσφαιρο. Υπήρχαν χώροι και έτσι δημιουργήθηκαν και ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Δύο τελικές προσπάθειες του Σκούρτη στο 2’ και στο 9’ δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της Τορπέντο, αφού στην πρώτη περίπτωση ο Ζέβνοφ μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του νεαρού επιθετικού της Νίκης, ενώ στη δεύτερη φάση η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα καταγράφηκε ένα σουτ του Στέκλοφ, που αφού κόντραρε πρώτα κατέληξε χωρίς κίνδυνο στην αγκαλιά του Ταμπάκη. Καλή στιγμή που πέρασε χωρίς κίνδυνο για τους κυανόλευκους, έγινε από πλευράς φιλοξενουμένων στο 13’, αλλά ο Μιρζόφ «πέταξε στα σκουπίδια» την καλή κάθετη του Στεκλόφ, αφού η τελική του ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του γκολκίπερ της Νίκης που μπλόκαρε σαν σε προπόνηση. Τέσσερα λεπτά μετά η ομάδα του Βίλιαν Φλουτ απάντησε με μια καλή ευκαιρία. Ο Μουζακίτης έβγαλε τη σέντρα για τον Ροτζέριο, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού, ο Μιρζόφ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ταμπάκης. Η Νίκη όμως ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο 26’. Ο Σκούρτης σούταρε για να κοντράρει η μπάλα και να φτάσει στον Νικλητσιώτη. Εκείνος όμως βιαστικά έκανε το πλασέ για να στείλει την μπάλα μόλις άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και τα πολλά λάθη ήταν το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι των δυο ομάδων. Μεγάλη ευκαιρία όμως έχασαν οι κυανόλευκοι στο 45’. Ο Νικλητσιώτης έβγαλε μία γλυκιά σέντρα, αλλά ο Σκούρτης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός

Κορέτα και Αργυρίου ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της Νίκης στην επανάληψη με το ξεκίνημα. Με δύο καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους άρχισε το δεύτερο μέρος. Ροτζέριο και Σκούρτης όμως με σουτ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Σαλούγκιν ήρθε με ένα δυνατό συρτό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 56’ και να κάνει το 1-0 υπέρ της ομάδας της Μόσχας. Η Νίκη προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Κοτσαρίδης στο 60’ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη συρτή μπαλιά του Κορέτα, αφού δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να ισοφαρίσει.

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κατέβασαν ταχύτητα. Οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν τις δυο ομάδες να διατηρήσουν τον ρυθμό τους. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου στο 81’ και ένα πλασέ του Νταβίντοφ δύο λεπτά μετά, ήταν οι επόμενες τελικές προσπάθειες που καταγράφηκαν, με τη δεύτερη των Ρώσων να είναι πιο ουσιαστική. Στο 86’ ο Κοτσαρίδης σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, αλλά δεν σημάδεψε σωστά, σπαταλώντας μία καλή στιγμή για τη Νίκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουζακίτης εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο αλλά σημάδεψε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου χάθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Συγκεκριμένα το βολ πλανέ του Γιαννιτσάνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Έτσι έμεινε το 1-0 υπέρ των Ρώσων με τους κυανόλευκους να γνωρίζουν τη φιλική ήττα και τον Βίλιαν Φλουτ να έχει βγάλει πολλά συμπεράσματα για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Αργυρίου), Σωτηράκος (58′ Τσουκάνης), Αργύρης, Καρασαλίδης, Λάουξ (Αναστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (46′ Κορέτα), Μουζακίτης, Ροτζέριο (76′ Γιαννιτσάνης), Σκούρτης (58′ Σταμπολζίεφ)

ΤΟΡΠΕΝΤΟ: Ζέβνοφ, Κατσαλάποφ, Ταρακάνοφ, Νοβοσέλτσεφ, Φομίν, Στέκλοφ, Πούτιλο, Κομπάροφ, Μιρζόφ, Κοκόσκα, Ούγκο Βιέϊρα

Στο 2ο ημίχρονο μπήκαν στο παιχνίδι οι: Μπουντάκοφ, Πούγκιν, Σαλούγκιν, Νταβίντοφ, Μπαγκάεφ, Κνιάζεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.