Τάσος Μπατζιάκας: “Κίνηση τακτικής η απόσυρση της προσφυγής κατά της ΕΠΟ” (video)

Προσπάθεια να καλύψει την "κωλοτούμπα" από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ

Να δικαιολογήσει την πρόσφατη “κωλοτούμπα” της ΕΠΣΘ αναφορικά με την απόσυρση της προσφυγής που είχε κάνει η Ένωση κατά της διοίκησης της ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια, θέλησε με τη σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Τάσος Μπατζιάκας, συνεπικουρούμενος από τους κ.κ. Κώστα Θεοδώρου και Λευτέρη Τασιόπουλο. Ο κ. Μπατζιάκας τόνισε ότι η απόσυρση της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, που κοινοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΟ ωστόσο δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή σε ότι αφορά το καθεστώς της αναστολής της ιδιότητας του μέλους της ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ, είναι μια κίνηση τακτικής. Όπως διαπίστωσαν καθυστερημένα τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΘ, η κίνηση δεν θα είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα καθότι ο προσδιορισμός να συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου, θα μπορούσε να πάει τουλάχιστον τρεις μήνες πίσω σε περίπτωση αιτήματος αναβολής από πλευρά της ΕΠΟ, ενώ η απόφαση ήταν πιθανό να εκδοθεί το επόμενο καλοκαίρι, τη στιγμή που για τότε έχουν προσδιοριστεί εκλογές στην ΕΠΟ, άρα δώρον άδωρο! Ο κ. Μπατζιάκας δήλωσε ότι δεν κρύβεται και γι’ αυτό βγήκε να μιλήσει και να δώσει απαντήσεις, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη καθώς στα απανωτά ερωτήματα που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι απάντησε με μισόλογα, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε δημοσιογράφους οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά να θέσουν τα ερωτήματά τους. Σε ότι αφορά τις νομικές ενέργειες που θα γίνουν κατά της ΕΠΟ, ο κ. Μπατζιάκας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “έχουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας για να χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου”.

Ξεκινώντας ο κ. Μπατζιάκας είπε: «Η διαδρομή μου σε αυτή την πόλη, έχει δείξει πως ότι κάνω, το κάνω στο φως και με διαύγεια και υπευθυνότητα. Δεν κρύβομαι. Είμαι εδώ παρών για να σας τα εξηγήσω όλα και να πούμε το τι γίνεται με την ΕΠΣΘ και που πάμε».

Για το ποιοι ήταν αυτοί λόγοι που την ανάγκασαν την Ένωση να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια: «Η ΕΠΣΘ που είναι μία από τις παλαιότερες ενώσεις, δεν είναι μόνο για να διοργανώνουν τα πρωταθλήματα. Είναι ένα μέλος από τα 56 που υπάρχουν σήμερα. Συμβάλλουν στους κανονισμούς των αγώνων, στις μεταβολές του καταστατικού, άρα έχει μία υπεύθυνη θέση, στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Βλέπετε το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ρωτήστε έναν πολίτη που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο να σας πει τη γνώμη του. Θα σας πει ότι έχουμε ξεπεράσει τον πάτο… Η μισή ΕΠΟ διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάφορα άλλα παραπτώματα. Πώς έγιναν οι πίνακες διαιτητών; Θα ακούσατε για τον προπονητή του Αγίου Κοσμά. Τι έγινε με τα γήπεδα στη Βέροια, στη Λάρισα για το Πανευρωπαϊκό που θα γίνει του χρόνου. Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Όλα αυτά μας ανάγκασαν να προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια για διορισμό νέας διοίκησης και να πάμε μετά σε εκλογές. Χάσαμε το δικαστήριο. Χάσαμε μία μάχη, δεν χάσαμε όλο τον πόλεμο. Δεν κερδίσαμε τα προσωρινά μέτρα που κάναμε για κάποιους λόγους που θεώρησε το Ειρηνοδικείο ότι δεν στεκότανε. Η κανονική δίκη όμως ήταν να γίνει στις 18 Νοέμβρη. Αυτό που θα θελα να πω είναι ότι την απόφαση αυτή την πήραμε με 10-0. Κανείς δεν μας το επέβαλε. Μάθατε τι έγινε με τον κ. Σαρρή. Άλλοι με παιδιά πήγαν φυλακή. Αυτοί πάνε στον ανακριτή και θα δικαστούν κάποια στιγμή. Άλλοι πήγαν φυλακή. Την απόφαση όμως δεν την πήρα μόνος μου. Συμφώνησαν και τα δέκα άτομα».

Για τον λόγο που έκανε πίσω: «Δεν κάναμε πίσω, ήταν μία κίνηση τακτικής. Αν πηγαίναμε σε αυτό το δικαστήριο στις 18 Νοέμβρη, η ΕΠΟ θα έπαιρνε μία αναβολή τριών μηνών, η απόφαση θα έβγαινε Απρίλιο και αμέσως μετά θα είχαμε εκλογές στην ΕΠΟ. Οπότε θα ήταν δώρο άδωρο. Πάμε τώρα στις ποινές που μας επέβαλε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων. Τα πέντε άτομα που αποτελούν την επιτροπή και οι πέντε διώκονται για κακουργηματικές πράξεις. Καταρχήν δεν είναι μόνιμη η τιμωρία. Είναι μια προσωρινή άρση της ιδιότητας μέλους και θα πρέπει να επικυρωθεί από τη ΓΣ. Ας το φέρουν στη Γενική Συνέλευση να δούμε αν θα περάσει. Θα πρέπει τα ¾ να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν την Ένωση Θεσσαλίας».

Για τις κυρώσεις στο τοπικό ποδόσφαιρο και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής: «Ποιο ποδόσφαιρο κύριοι; Έχουμε κανένα ποδόσφαιρο τώρα; Παιδικό πρωτάθλημα γίνεται. Τι μας προσφέρει η ΕΠΟ στο τοπικό ποδόσφαιρο; Αυτό που μας δίνει 5.000 ευρώ. Ξέρετε πως ζει η Ένωση; Τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνική είναι ερμαφρόδιτη κατάσταση. Την ευθύνη την έχει η ΕΠΟ και απλά ψηφίζουν εδώ. Ο Ρήγας Φεραίος δεν ξέρει αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Η Νίκη δεν ξέρει ακόμα που θα παίξει. Ποιο ποδόσφαιρο στη Μαγνησία καταστράφηκε; Έχουμε κανένα ποδόσφαιρο τώρα; Έχουμε όπλα στη φαρέτρα μας ακόμη. Μέχρι τις 30 του μηνός θα το παλέψουμε. Όταν έγινε αυτό, όλη η Ελλάδα μας έδινε συγχαρητήρια».

Για τα μέλη της επιτροπής που ζήτησαν αναδιάρθρωση: «Φοβήθηκαν; Θέλουν να πάρουν την εξουσία; Και παραβιάζοντας το καταστατικό, εξουσιοδοτούν τον κ. Πάσχο να πάει στην Αθήνα να κάνει διαβουλεύσεις. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ αυτό και να πάω στον κ. Γκιρτζίκη. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Έχουμε αξιοπρέπεια. Αν δεν πετύχουμε δεν έχουμε κολλήσει στις καρέκλες. Θα σηκωθούμε και θα φύγουμε. Δεν γίνεται όμως να ξεκινάμε όλοι μαζί και επτά άτομα να κάνουν παραποίηση οργάνου. Ο πρόεδρος είναι αυτός που μπορεί να κάνει αυτές τις συναντήσεις. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να τις κάνει. Αυτό είναι παραποίηση οργάνου. Θέλησαν σήμερα να κάνουμε συμβούλιο για αναδιάρθρωση. Το συμβούλιο το όρισα στις 30 του μηνός, όταν θα ξέρουμε τι θα γίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τις 30 του μηνός. Αν δεν πετύχουμε, δεν είμαστε κολλημένοι. Να είστε σίγουροι ότι στις 30 του μηνός θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για το αν νιώθει πικρία για αυτούς τους επτά: «Εγώ έχω χύσει αίμα για αυτή την Ένωση και αντιλαμβάνεσαι ότι άνθρωποι δικοί σου και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να πάρουν τη θέση του προέδρου, σίγουρα νιώθεις πικρία».

Για την ανάμειξη του Αχιλλέα Μπέου: «Ο Δήμαρχος έχει άλλα πράγματα να ασχοληθεί. Και βεβαίως αν δεν είχε τιμωρηθεί πιστεύετε ότι αν μπορούσε να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός θα είχε αυτά τα χάλια; Αν μπορούσε να ασχοληθεί θα ήταν στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Βόλου. Το μόνο που είπε είναι να γίνει μία ομάδα και είπε κάποια σωματεία να ενωθούν. Δεν πίεσε κανέναν. Πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν το ποδόσφαιρο όπως ο Αχιλλέας Μπέος. Δεν ασχολείται ο Δήμαρχος με το θέμα αυτό. Όταν πάω να του πάρω τη γνώμη του μου λέει φύγε έχω άλλα προβλήματα».

Για τις συσκέψεις που γίνονται στο Δημαρχείο για το τοπικό ποδόσφαιρο: «Ξέρετε πόσες επιτροπές περνάνε κάθε μέρα από το Δήμο; Δηλαδή επειδή κάλεσε πέντε ανθρώπους για να μιλήσει τι πάει να πει. Ο Δήμαρχος, ο οποίος φτιάχνει και γήπεδα και δείχνει πόσο αγαπάει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είπε μία σκέψη για το καλό του Βόλου».

Το λόγο πήρε και ο Θεοδώρου για να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο Βόλου: «Αυτή τη στιγμή η πόλη του Βόλου έχει έναν δήμαρχο που έχει την πόρτα του ανοιχτή. Ήρθε η Εθνική πόλο και του χάρισε μία μπάλα. Έφερε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Θα του πείτε εσείς ποιος θα μπει μέσα στο γραφείο του; Κακό είναι»;

Για το αν σκέφτεται την παραίτηση για να αλλάξει η απόφαση κατά της Ένωσης: «Ο κ. Γκιρτζίκης είπε παραιτηθείτε από την ΕΠΣΘ για να αλλάξω την απόφαση; Εμείς έχουμε ακόμα όπλα στη φαρέτρα μας. Θα το παλέψουμε με αξιοπρέπεια».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.