Τέσσερα σωματεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για φιλανθρωπικό σκοπό

Με σκοπό την διάδοση του αθλήματος της υδατοσφαίρισης αλλά και να βοηθηθούν οικογένειες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες τέσσερα ναυταθλητικά σωματεία της περιοχής μας, Νίκη Βόλου, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑ ΝΑΒ, και ΝΟΒΑ με την συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου και της Ι.Μ. Δημητριάδος διοργανώνουν τουρνουά αγώνων υδατοσφαίρισης και αγωνιστικών επιδείξεων όλων των τμημάτων τους. Στόχος είναι να μαζευτούν όσα περισσότερα τρόφιμα γίνεται από τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες στις 23 Δεκεμβρίου στο Κολυμβητήριο “Βασίλης Πολύμερος” στις 7 το απόγευμα.

Θα πραγματοποιηθεί ένα σύνολο αγώνων από τα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα και από τις μικρότερες ηλικίες θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές επιδείξεις ενώ θα υπάρχει και μουσική ώστε η διοργάνωση να πάρει γιορτινό χρώμα…. Το ακριβές αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα καθοριστεί την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου σε συνάντηση των προπονητών των τεσσάρων σωματείων. Ο καθένας που μπορεί να προσφέρει σ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να φέρει μαζί του από σήμερα και μέχρι την ημέρα των αγώνων μια σακούλα τρόφιμα και να τα παραδώσει στην είσοδο του κολυμβητηρίου όπου θα υπάρχει άνθρωπος που θα τα παραλαμβάνει. Προτιμότερο είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα που αντέχουν στον χρόνο δηλαδή ξηρά τροφή. Την ημέρα των αγώνων από την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου θα υπάρχει και ειδικός χώρος με μικροαντικείμενα έναντι συμβολικού τιμήματος με τα έσοδα να αποδίδονται επίσης σε άτομα και οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τέτοιου είδους διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο. Εκπρόσωποι των τεσσάρων σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου για την διοργάνωση και αναλυτικά ανέφεραν τα εξής:

Δημήτρης Χαλέβας Αντιπρόεδρος ΝΟΒΑ
“Τα τέσσερα ναυταθλητικά σωματεία του Βόλου αποφασίσαμε να δείξουμε πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα των σωματείων μας και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Διοργανώνουμε λοιπόν αυτή την εκδήλωση και η γιορτή αυτή αποβλέπει πέρα από τους αγώνες να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα. Θα γίνει μια προσπάθεια να αποδείξουμε ότι ο αθλητισμός μας ενώνει έχει και ένα κοινωνικό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τρόφιμα για να ενισχύσουμε τα συσσίτια της Μητρόπολης και της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου. Πιστεύω ο κόσμος να ανταποκριθεί και να μπορέσει να προσφέρει.”

Κώστας Χατζηαποστόλου Αντιπρόεδρος ΟΥΚ Βόλου
“Σκοπός μας είναι να γίνει μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Τα σωματεία να μπορέσουν να δείξουν τα τμήματα που διαθέτουν αλλά και να μαζέψουμε τρόφιμα για τα συσσίτια και την Κουζίνα Αλληλεγγύης. Είναι μια γιορτή και καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί στην εκδήλωσή μας αυτή.”

Κώστας Σκοτεινιώτης Γενικός Αρχηγός Νίκης Βόλου
“Η καρδιά της βολιώτικης υδατοσφαίρισης χτυπά στο κολυμβητήριο “Βασίλης Πολύμερος” . Προσπαθούμε τα παιδιά πέρα από καλούς αθλητές να τα κάνουμε και σωστούς ανθρώπους μέσα στην ζωή, να τους κάνουμε αλληλέγγυους και γι αυτό το πράγμα θέλουμε αρωγό όλο τον φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας. Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έρθει ο κόσμος. Μην ξεχνάμε ότι η βολιώτικη υδατοσφαίριση έχει χαρίσει στην πόλη μεγάλες επιτυχίες, έχει Ολυμπιονίκες, έχει προπονητές και αθλητές που κατέκτησαν Παγκόσμιο μετάλλιο…. Θα ήθελα λοιπόν να καλέσω όλο τον κόσμο με μια σακούλα τρόφιμα , να γιορτάσει και αυτός μαζί μας. Θα παρακολουθήσει μικρούς και μεγάλους όλων των τμημάτων να αγωνίζονται και όλοι μαζί να έχουμε καλές γιορτές.”

Σταύρος Ιωάννου Έφορος Υδατοσφαίρισης ΟΕΑ ΝΑΒ
“Ο ΟΕΑ ΝΑΒ για όσους δεν το γνωρίζουν είναι καθαρά ένα ναυταθλητικό σωματείο. Ιδρύθηκε από ανθρώπους της θάλασσας και ασχολείται με τα αθλήματα του υγρού στοιχείου και μόνο. Ότι έχει να κάνει με την θάλασσα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μας, στην μαρίνα του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία του Βόλου, και σε ότι έχει να κάνει με το κολυμβητήριο ασχολούμαστε με την κλασσική κολύμβηση, την τεχνική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Σαν όμιλος έχουμε μεγάλη παράδοση στην υδατοσφαίριση και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια τέτοια εκδήλωση και να είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι. Σε μια εκδήλωση που έχει διπλό σκοπό, να αναδείξουμε την υδατοσφαίριση και να την κάνουμε γνωστή στα παιδιά και τους γονείς τους και να συνεισφέρουμε ταυτόχρονα σε ανθρώπους που πάσχουν περισσότερο από εμάς… γιατί σήμερα όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουν προβλήματα. “

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.