Φιλική ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό

Φιλική ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Πανιώνιο στο ΕΑΚ. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 από τους κυανέρυθρους, που βρήκαν δίχτυα στο 27′ με τον Γιάννου. Λίγες ευκαιρίες στο παιχνίδι, πολλές δοκιμές από τους δυο προπονητές, που έδειξαν οτι δεν τους ένοιαζε το αποτέλεσμα, αλλά να τεστάρουν τους παίκτες τους και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους. Ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία κατά διαστήματα στο πρώτο μέρος, όταν και είχε την κυκλοφορία και την κατοχή, ενώ ανέβηκε στο γήπεδο στην επανάληψη με την είσοδο του Μέζα. Το ντεμπούτο του έκανε και ο Θέος.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Νίκος Παντέλης παρέταξε την ομάδα του με τον Κασμερίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ζέρη δεξί μπακ, τον Χιντζίδη αριστερό, τους Μπάρμπα και Μακρυδημήτρη στόπερ, τους Κορνελάτο και Πινάρες στα χαφ, τον Νικολιά δεξιά, αριστερά τον Μπιτάνγκ και τον Μαρτίνεθ σε ρόλο δημιουργού πίσω από τον προωθημένο, Κούτσι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έπαιξε με διαφορετική ενδεκάδα, με τον Μέζα να δίνει νέα επιθετική πνοή στο παιχνίδι, με τον Μαρτίνεθ να αγωνίζεται αμυντικό χαφ, όπως και ο Ζέρης που δοκιμάστηκε στη συγκεκριμένη θέση. Το ντεμπούτο του έκανε κι ο Θέος, που έδειξε οτι θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να βρεθεί με τους συμπαίκτές του.

Μοιρασμένο ματς, το γκολ ο Πανιώνιος

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς αξιόλογη φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 15′ καταγράφηκε το πρώτο σουτ από τον Κορνελάτο, ο οποίος δοκίμασε από μακριά το πόδι του για να μπλοκάρει δίχως να ανησυχήσει ο Παπαδόπουλος. Ο Πανιώνιος απάντησε με σουτ του Μασούρα στο 16′ που ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Μπιτάνγκ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλό σημείο για να φύγει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Πανιώνιος μετά το 20λεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι και κρατούσε περισσότερο μπάλα. Η άμυνα του Ολυμπιακού ωστόσο δεν άφηνε περιθώρια και διαδρόμους για επίθεση.

Κι ενώ στο 25′ και στο 26′ ο Ολυμπιακός δημιούργησε δύο καλές φάσεις για να πετύχει το γκολ, ο Πανιώνιος σκόραρε στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο 27′ με προβολή του Γιάννου. Προηγουμένως οι ερυθρόλευκοι είχαν δημιουργήσει δύο καλές ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Χατζηισαίας την τελευταία στιγμή έδιωξε προ του Κούτσι, που ήταν έτοιμος να σκοράρει μετά από σέντρα του Ζέρη, ενώ στη δεύτερη επικίνδυνη σέντρα του Νικολιά πέρασε από Μπιτάνγκ και Κούτσι πριν προλάβουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29′ ο Χιντζίδης εκτέλεσε το φάουλ για να διώξει με τις γροθιές ο Παπαδόπουλος. Η μπάλα στη συνέχεια έφτασε στον Πινάρες, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στην άμυνα. Καλή ευκαιρία χάθηκε στο τέλος του ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, όταν ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μακρυδημήτρη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη. Έτσι ο Πανιώνιος πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Πολλές αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με επτά αλλαγές για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι μόνοι που έμειναν στο παιχνίδι ήταν οι Ζέρης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς και Πινάρες. Η υπόλοιπη ενδεκάδα άλλαξε, ενώ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Θέος. Γενικά και κατά τη διάρκεια του πρώτου 20λεπτου της επανάληψης οι δυο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές στο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν ένα σουτ του Μέζα που κατέληξε άουτ στο 49′, ενώ προσπάθεια του Μασούρα έβγαλε δύσκολα και εντυπωσιακά ο Κολίτσι στο 56′. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης δύο λεπτά μετά, αλλά ο Νικολιάς δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μετά από γύρισμα του Μέζα στην περιοχή. Έτσι χάθηκε μία καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους.

Λόγω των πολλών αλλαγών των δυο ομάδων ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά στο δεύτερο μέρος. Δεν υπήρχαν φάσεις και ευκαιρίες, πάρα μόνο ένα παιχνίδι κέντρου, με αρκετά λάθη και από τις δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Στο 80′ ο Θέος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Ντινόπουλος αφύλαχτος μέσα στη περιοχή δεν κατάφερε να πιάσει γεμάτα την κεφαλιά και σκοράρει. Στις καθυστερήσεις ένα φάουλ από καλό σημείο του Μέζα κόντραρε στο τείχος, ενώ σουτ του Σκοπελίτη μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης (46′ Κολίτσι), Ζέρης (75′ Μαρτίνεθ, 88′ Αραπίτσας), Χιντζίδης (46′ Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης (46′ Γιαλούσης), Μπάρμπας (46′ Κεσίδης), Κορνελάτος (46′ Ρόκας), Μαρτίνεθ (46′ Μέζα), Πινάρες (63′ Καψιώτης), Μπιτάνγκ (57′ Σκοπελίτης), Νικολιάς (66′ Ντινόπουλος), Κούτσι (Θέος)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής (66′ Μέξι), Γκέζος Μ., Χατζηισαίας (54′ Χολέβας), Μητρόπουλος (47′ Τζίνι), Μασούρας (62′ Μπουμάλ), Φουρλάνος (66′ Κόμνος), Γιάννου (54′ Σμυρλής), Φούντας (71′ Χαροντάκης), Γκέζος Π.(54′ Βουτσιώτης)

Διαιτητής: Κρητικός

Βοηθοί: Τσιγγινές, Κόκκαλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.