22 Οκτωβρίου η έναρξη για τη Β’ ΕΣΚΑΘ

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Για την έναρξη των πρωταθλημάτων της προετοιμάζεται η ΕΣΚΑΘ, δίνοντας το πρωί της Τετάρτης 23/08 στη δημοσιότητα την προκήρυξη για τη Β’ κατηγορία, με πέντε τουλάχιστον ομάδες της Μαγνησίας να ετοιμάζονται να δηλώσουν συμμετοχή, ενώ η έναρξη της αγωνιστικής δράσης έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στον αρχικό σχεδιασμό των ομίλων, Ελευθεριακός, Ολυμπιονίκης, ΑΟ Άνω Λεχωνίων, Ιωλκία και BC Volos έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα και τοποθετούνται στον Α’ όμιλο, μαζί με την Αναγέννηση Αρμενίου και τον ΑΣ Φαρσάλων.

Στον Β’ όμιλο από την άλλη τοποθετούνται οι ΑΟ Καλαμπάκας, ΓΣ Φαλάνης, Πράσινη Γωνιά, Ένωση Πλατυκάμπου, ΚΑΣ Δεσκάτης, Μαρίνος Αντύπας και Ολυμπιάδα Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσες ομάδες Νέων Κ23 (2001-και μικρότεροι) ιδρυθούν από ομάδες Εθνικών Κατηγοριών, όπως είχε κάνει η Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο, ενώ σκέψεις υπάρχουν για τη σύσταση ανάλογης ομάδας φέτος και από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι 31-08-23 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από του κανονισμούς της ΕΟΚ. Κάθε σωματείο μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην ΕΣΚΑΘ και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το γήπεδο που προτείνει.

Η κλήρωση των αγώνων αμφοτέρων των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10-09-23 στην Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ και ώρα 10.00 π.μ. εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές οδηγίες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα ανοιχτός χώρος.

Το σύστημα διεξαγωγής

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα (Κυριακή) ή και άλλη μέρα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη θα διεξάγονται και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την έγκαιρη περάτωση του πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα συναντηθούν μεταξύ τους και πρωταθλήτρια της Β’ Κατηγορίας θα αναδειχθεί η ομάδα που θα κερδίσει σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους, σε αγώνα που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που να απέχει περίπου σε ίση απόσταση από τις έδρες των δύο ομάδων.

Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από πέντε (5) παίκτες 32 ετών και άνω (γεννηθέντες το 1992 και μεγαλύτεροι). Επίσης στην δωδεκάδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο αθλητών κάτω των 18 ετών (γεννηθέντες 2006 και νεότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή αθλητών 18 ετών και κάτω. (2006 και νεότεροι).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.