Super League: Ντέρμπι της… εσωστρέφειας

Υπό άλλες συνθήκες, αποτελεί σταθερά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά όμως, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, υπό τη σκιά των γεγονότων που συνέβησαν στη διάρκεια της εβδομάδας και πλήγωσαν το γόητρο και την ψυχολογία τους.
Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδας με αποτέλεσμα την αποπομπή του Αντρέα Στραματσόνι και την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία.
Από την άλλη, οι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς μετά την εντός έδρας ήττα του «Δικέφαλου» από τον Ατρόμητο προκάλεσαν αναταραχή στα αποδυτήρια, οδήγησαν τον Γιώργο Τζαβέλλα στη β΄ ομάδα και έφεραν την επέμβαση του εισαγγελέα!
Από εκεί και ύστερα, δύσκολη αποστολή θα έχει απόψε η ΑΕΚ στην Κέρκυρα, που θα υποδεχθεί την Ένωση στο «νησί των Φαιάκων» με εξαιρετική ψυχολογία μετά την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ξαναπαίζει εντός έδρας, με τον Λεβαδειακό, ενώ ο εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα από τον Ηρακλή, που μάχεται απεγνωσμένα για βαθμούς.
Πολύ ενδιαφέρουσες, πάντως, είναι και οι υπόλοιπες συναντήσεις της αγωνιστικής, αφού σε καμία από αυτές δεν υπάρχει φαβορί και η δύναμη της έδρας αντισταθμίζεται από την ισχύ των φιλοξενούμενων.
Πλατανιάς, Βέροια, Λάρισα και Ξάνθη παίζουν στα γήπεδά τους, αλλά με αντίπαλους τον Πανιώνιο, τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα, κάθε άλλο παρά ασφαλείς αισθάνονται.
Το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12
Πλατανιάς-Πανιώνιος (15:00)
Βέροια-Παναιτωλικός (17:15)
Κέρκυρα-ΑΕΚ (19:30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (15:00)
ΑΕΛ-Ατρόμητος (17:15)
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12
Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.