«Αδιαπραγμάτευτα όνομα, σήμα και χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου»

Πρώτος στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β., που έγινε στο Park, πήρε τον λόγο ο απελθών πρόεδρος κ. Νίκος Τσεκούρας, που έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησής του και έκανε ξεχωριστή αναφορά στο ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως η νέα διοίκηση που θα προκύψει θα πρέπει να θεωρήσει αδιαπραγμάτευτα το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του Ολυμπιακού Β.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Η σημερινή γενική συνέλευση, τη δεδομένη στιγμή, είναι κατά τη γνώμη μας, σταθμός στην ογδοντάχρονη ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης μας και μια ευκαιρία συσπείρωσης όλων των αγνών και πραγματικών φίλων του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου είναι εδώ, παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια. Είμαστε ακόμη ζωντανοί, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς με τη συμμετοχή και τη βοήθειά σας συνεχίζουμε.

Συνεχίζουμε, μαζί με τους αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα με τους γονείς των παιδιών μας, μαζί με την κοινωνία του Βόλου με καθημερινή σκληρή δουλειά, να γράφουμε την ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας.

Η θητεία αυτής της διοίκησης τελειώνει σήμερα, μιας διοίκησης που διαχειρίστηκε και αντιμετώπισε προβλήματα πολλές φορές δυσανάλογα με τις δυνατότητες της, κυρίως με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σήμερα δε θεωρούμε σκόπιμο να σας κουράσουμε με το παρελθόν ή το τι κάναμε τα τρία τελευταία χρόνια, γιατί φιλοσοφία μας είναι λίγα λόγια και πολλή δουλειά αλλά να δούμε το αύριο και το μέλλον του Συλλόγου.

Θα ήταν άδικο όμως να μην αναφερθώ στην πρόοδο που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και τη δουλειά που έγινε στα τμήματα που κατά κύριο λόγο έχει την ευθύνη λειτουργίας τους η διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Παρόλο που η ποδοσφαιρική ομάδα διαλύθηκε τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που είχε αντίκτυπο και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, οι Ακαδημίες ανασυγκροτήθηκαν, συμμετέχουν σε όλες τις ηλικίες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ με πολλά παιδιά, έχουμε δημιουργήσει ομάδα που συμμετέχει στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΘ και συντηρούμε ένα αθλητικό κέντρο που κατά γενική ομολογία είναι από τα καλύτερα στον Νομό Μαγνησίας.

Στα τμήματα μπάσκετ, έγινε πολύ σοβαρή δουλειά από τη διοικούσα επιτροπή μπάσκετ με πρωτεργάτη τον Αλέκο Μεταφτσή που είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου και όλα τα αλλά παιδιά και σήμερα καμαρώνουμε για το γυναικείο μπάσκετ που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική και αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες με ιστορία στον χώρο και με πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα καμαρώνουμε και για το αντρικό τμήμα, γιατί, όπως όλοι οι ειδικοί λένε, έχει την καλύτερη ομάδα, θα πάρει και το κύπελλο και το πρωτάθλημα και θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.

Στην κολύμβηση όχι μόνο τα 50 παιδιά που είχε ο Ολυμπιακός έχουν γίνει 200, αλλά έχουμε αγωνιστικές ομάδες σε όλες τις ηλικίες, που μέσα σε τρία χρόνια έχουν φέρει τόσα κύπελλα μετάλλια και διακρίσεις που μας κάνουν υπερήφανους.

Εχθές γύρισαν από διεθνείς αγώνες που έγιναν στα Σκόπια φέρνοντας μαζί τους 25 μετάλλια.

Η Άρση Βαρών, το γυναικείο Βόλεϊ, η Πάλη, το τζούντο, με πολύ μεράκι δουλεύουν καθημερινά και τιμούν το όνομα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα.

Θα αναφερθώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα ξεχωριστά από τα άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα, αν και αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική λειτουργεί και έχει υποχρεώσεις επαγγελματικής ομάδος.

Το ποδόσφαιρο σήμερα θέλει γνώση, χρήματα και στην Ελλάδα δυστυχώς και διασυνδέσεις με τα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα.

Η διοίκηση μας έχει πει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει τη δυνατότητα με τις σημερινές συνθήκες να λειτουργήσει από μόνη της το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από την προηγούμενη γενική συνέλευση να εγκρίνει την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, στη διοικούσα επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Μποτσιβάλης.

Ο κ. Μποτσιβάλης στην προηγούμενη γενική συνέλευση ανέλυσε το πρόγραμμά του, ανέλαβε το οικονομικό κόστος λειτουργίας του τμήματος και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλος την προσπάθειά του να ανεβάσει την ομάδα κατηγορία και εάν, όπως είπε, δεν το κατορθώσει, στο τέλος της περιόδου θα αποχωρήσει.

Πέρα από όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα ήταν χρήσιμο σήμερα να αναφερθούμε στο αύριο του συλλόγου και να αφήσουμε την γκρίνια και την εσωστρέφεια. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν παραλείψεις και λάθη, αλλά οι όποιες αστοχίες και παραλείψεις υπήρξαν δεν έγιναν από πρόθεση.

Είναι βέβαιο ότι δεν κάναμε όλα όσα έπρεπε, εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Δεν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που ήταν απογοητευμένοι από την ποδοσφαιρική ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δε διεκδικήσαμε όλα όσα έπρεπε από την Πολιτεία και από την πόλη, όλα όσα δικαιούται αυτός ο μεγάλος Σύλλογος, που έχει για 80 χρόνια μεγαλώσει γενιές αθλητών προπονητών παραγόντων και φιλάθλων που έχουν περάσει από όλα τα αθλήματα.

Αθλητές που έχουν διαπρέψει σαν επιστήμονες και τίμησαν την πόλη του Βόλου.

Θα ήθελα όμως να βάλω έναν προβληματισμό σε όλους μας.

Όσοι αγαπούμε πραγματικά τον Ολυμπιακό Βόλου και τον θέλουμε δυνατό και σε μεγάλες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα, και καλά κάνουμε, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας; Πόσο βοηθούμε την εκάστοτε διοίκηση;

Είμαστε γραμμένοι όλοι μέλη στον Ερασιτέχνη;

Φέρνουμε τα παιδιά μας στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα για να τα δυναμώσουμε;

Δίνουμε ή βρίσκουμε έστω μια μικρή χορηγία, διαφημίζοντας την επιχείρησή μας στους αγώνες του Ολυμπιακού;

Παίρνουμε ένα εισιτήριο διάρκειας; Ή έστω παρακολουθούμε τους αγώνες κόβοντας τουλάχιστον ένα εισιτήριο;

Δε θεωρούμε σωστό να ζητάμε δουλειά και ευθύνες μόνο από τη διοίκηση και εμείς να μην κάνουμε το ελάχιστο, ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε.

Πρέπει να κάνουμε όλοι προσπάθεια με φίλους με συγγενείς, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να γράψει τουλάχιστον 2000 μέλη για να μπορεί η Διοίκηση να έχει αξιοπρεπή τμήματα σε όλα τα αθλήματα.

Για να έχει τη δύναμη να διεκδικεί πράγματα από την Πολιτεία.

Εάν θέλουμε να συνεχίσει την ιστορία αυτός ο μεγάλος σύλλογος πρέπει να συσπειρωθούμε, να δυναμώσουμε περισσότερο πρέπει να κάνουμε άνοιγμα μέσα στην κοινωνία του Βόλου και στα νέα παιδιά με διάφορες δράσεις για να μπορούμε να απαιτούμε πράγματα.

Πρέπει να βλέπουμε τον Ολυμπιακό σαν μια μεγάλη οικογένεια σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο.

Ελπίζω η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές να κρατήσει ότι καλό κάναμε εμείς και να διορθώσει ό,τι δεν κάναμε σωστά.

Πρέπει η νέα διοίκηση να δεσμευτεί ότι το όνομα, το σήμα και τα χρώματα αυτού του μεγάλου συλλόγου είναι αδιαπραγμάτευτα και θα υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη.

Τέλος για όσους με ευκολία σπιλώνουν ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται και δεν είναι Ολυμπιακοί της καφετέριας και λένε διάφορα, για καρέκλες και χρήματα που υπάρχουν μπόλικα , τους ενημερώνουμε ότι ο Ολυμπιακός ανήκει μόνο στον κόσμο του και εάν θέλουν, δε θα τους εμποδίσει κανένας να έλθουν να εκτεθούν στα μέλη του συλλόγου και εάν τα μέλη τους δώσουν με την ψήφο τους την δυνατότητα να διοικήσουν είναι καλοδεχούμενοι να πάρουν και τις καρέκλες και τα χρήματα που περισσεύουν, και εμείς, εάν μας ζητηθεί, θα τους βοηθήσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.