«Άκυρο» για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Bόλου από τη ΓΓΑ!

Αίτημα έγκρισης για τη διεξαγωγή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 18 Απριλίου 2021, βάση του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ κατέθεσε ο ΣΔΥ Βόλου, ζητώντας να ισχύσουν όλα αυτά που ισχύουν και για τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική, κάτι που προκάλεσε οργή και αντιδράσεις!

«Η συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται αγώνες πρόκρισης και οι αγώνες συγκεκριμένων πρωταθλημάτων. Ελπίζουμε σύντομα τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν το άνοιγμα και νέων δραστηριοτήτων στον Αθλητισμό» αναφέρεται στην απαντητική επιστολή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την πλευρά του ΣΔΥ Βόλου και του προέδρου του, Κώστα Παλάντζα να κάνει λόγο για ΚΥΑ που διαχωρίζει τα αθλήματα σε εκλεκτά και σε Β’, ή μάλλον τελευταίας κατηγορίας!

«ΚΥΑ που χωρίζει αθλητές και πολίτες σε προνομιούχους και σε αποπαίδια. Όσοι κλωτσάνε μπάλα και αγκαλιάζονται στις φάσεις, μπορούν να παίζουν. Οι άλλοι των ατομικών αθλημάτων που ποτέ δεν χρειάζεται να έχουμε επαφή, υπάρχει άλλωστε και το πρωτόκολλο που ενέκρινε η ΓΓΑ, ας πάμε να πνιγούμε. ΚΥΑ που τα δίνει όλα στα εμπορικά – τηλεοπτικά σπορ, και γκρεμίζει τον Κλασικό Αθλητισμό, τον Μαραθώνιο, οι οποίοι όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στη χώρα μας αλλά κανένα υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε να προστατέψει. ΚΥΑ που έχει ημερομηνία έναρξης 4 Μαρτίου 2021 και λήξης 16 Μαρτίου 2021, αλλά η πραγματική της ημερομηνία ξεκινά ένα χρόνο πριν, και θα λήξει άγνωστο πότε» σχολιάζει ο Κώστας Παλάντζας.

«Αλλά για το Υπουργείο που αντιπροσωπεύει τον Αθλητισμό και υπογράφει σε κάθε ΚΥΑ την ταφόπλακα για τον αθλητισμό της χώρας μας, τι να πει κανείς…» συμπληρώνει επίσης, για να τονίσει ότι ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη χρονιά καθώς το Κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους συμμετέχοντες…

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο, ο ΣΔΥ Βόλου δεν φαίνεται να μένει απαθής, καθώς προαναγγέλλεται ότι το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου χιλιάδες αθλητές θα κάνουν την προπόνησή τους ή τον αγώνα τους, οποιασδήποτε απόστασης, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου από την παραλία προς τις Αλυκές, ατομικά, και βάσει των κανονισμών που θα ισχύουν τότε!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.