Από το ζενίθ στο ναδίρ οι «ερυθρόλευκοι»

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2

Μπορούσε σαφώς κάτι καλύτερο από το τελικό χθες ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions’ League. Oι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει μέχρι και το 50′. Από εκεί και πέρα οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο γκολ για να φτάσουν στη νίκη με 4-2.

Mόλις στο 6ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ελ Αραμπί πραγματοποίησε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Γκασανίγκα.

H έκπληξη των Λονδρέζων μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν στο 19ο λεπτό έγινε το 0-2! Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έκανε τακουνάκι, ο Σεμέδο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και πλάσαρε εύστοχα.

Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Οριέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μεριά απέτυχε να διώξει (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του) και ο Άλι με πλασέ προ κενής εστίας σκόραρε για το 1-2 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50′, έγινε το 2-2 για την Τότεναμ. Ο Μόουρα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κέιν με πλασέ από κοντά ισοφάρισε. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν, καθώς υποστήριζαν πως ο Μόουρα είχε κάνει νωρίτερα φάουλ στον Τσιμίκα.

Η ολική ανατροπή έγινε στο 73, όταν ο Σα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο σουτ του Οριέ, με αποτέλεσμα να γίνει το 3-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κέιν με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 4-2, σκορ που ήταν και το τελικό…

Tότεναμ (Μουρίνιο): Γκατσανίνγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Γουίνκς, Ντάιερ (29΄ Έρικσεν), Ντέλε Άλι (82′ Εντομπελέ), Μόουρα (61′ Σισοκό), Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (74′ Βαλμπουενά), Καμαρά, Γκιγιέρμε, Μασούρας, Ποντένσε (78΄Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.