«Απόλυτος» ο ΠΑΟ, περίπατο ο ΟΣΦΠ, υπέταξε την ΑΕΚ το Περιστέρι (βαθμολογία)

Ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς ενέργεια, ο αποδεκατισμένος Προμηθέας χωρίς τέσσερις παίκτες και οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα… ρεσιτάλ άμυνας και αστοχίας. Στο τέλος όμως το «τριφύλλι» πήρε μια άνετη νίκη στην Πάτρα με 69-54 και έκανε το 11-0 στην Basket League.

Σε προπόνηση μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρα για την Basket League, αφού προηγήθηκε με 23 πόντους στο 20’. Τελικά οι Πειραιώτες επικράτησαν στο ΣΕΦ με 84-65 για την 11η αγωνιστική ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθεί με την Άλμπα Βερολίνου στις 29 Δεκεμβρίου. Για τους ερυθρόλευκους έκανε ντεμπούτο ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ενώ ο αδερφός του Ελάιζα εκτέλεσε την ΑΕΚ με 23 πόντους και 4 τρίποντα και ήταν ο κορυφαίος του Περιστερίου στην εντός έδρας νίκη επί της «Ενωσης» με 89-78. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-5, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ «έπεσε» στο 5-6 και σίγουρα δεν πείθει σε καμία περίπτωση με τόσο ακριβό ρόστερ που έχει. Παράλληλα, έχασε για μία ακόμη φορά εκτός έδρας, έχοντας πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

«Πέφτει» πάνω στους «αιώνιους» στο Κύπελλο

Το κακό εκτός από την ήττα για την ομάδα του Πλάθα είναι ότι μ’ αυτήν την ήττα στο φάιναλ 8 του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού, οπότε κι εκεί θα έχει δύσκολο έργο.

Θυμίζουμε ότι στο Final 8 τα ζευγάρια θα είναι 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5, αλλά μόνο οι ομάδες στην πρώτη τετράδα έχουν «κλειδωμένο» τον… αριθμό τους. Για το 5-8 θα γίνει κλήρωση για να δούμε ποιον κλειδάριθμο θα πάρει η ομάδα του UNICEF Trophy. Αν για παράδειγμα πάρει το «5», ο πέμπτος της Basket League θα πάρει το «6», ο έκτος το «7» και ο έβδομος το «8».

Με δεδομένο αυτό, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό του θεσμού έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού, που έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις.

Τραυματισμός Κουζμίνσκας

Μελανό σημείο και ο τραυματισμός του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Λιθουανός φόργουορντ έδειξαν ότι υπέστη κάταγμα τέταρτου μετακαρπίου στο αριστερό του χέρι, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν οι εκτιμήσεις για τον χρόνο της απουσίας του από το παρκέ.

Βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 22

2.Ολυμπιακός 21

3.Προμηθέας 18

4.Περιστέρι 17

5.Άρης 17

6.ΠΑΟΚ 17

7.ΑΕΚ 16

8.Κολοσσός 15

9.Mαρούσι  15

10.Λαύριο 15

11.Απόλλων Πατρών 13

12.Καρδίτσα 12

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.