Ασημένια με την Εθνική η Καλτσογιάννη του ΝΟΒΑ στο Παγκόσμιο

Στον Τελικό του Μικτού Κόμπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων

Η Εθνική Ελλάδος, έχοντας στη σύνθεσή της τη Βολιώτισσα Νικολέτα Καλτσογιάννη του ΝΟΒΑ, κατέκτησε ένα ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στον Τελικό του Μικτού Κόμπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, το βράδυ του Σαββάτου (2/9).

Η Εθνική μας την τέταρτη και προτελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, έκανε μια καταπληκτική εκτέλεση του προγράμματός της και βαθμολογήθηκε με 229,7063 β., που την έφερε στη δεύτερη θέση στον κόσμο, αφήνοντας πίσω ομάδες από παγκόσμιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Αν δεν είχαν, μάλιστα, έναν βαθμό βάσης, τα κορίτσια μας θα έπαιρναν χρυσό, αλλά η διάκριση παραμένει τεράστια με την άνοδο στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Την τρομερή ομάδα μας αποτελούσαν οι εκπληκτικές Αντωνία Μπόκου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Αργυρίνα Κοντού, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου, Δανάη Τσαπραλή, Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά.

Αναπληρωματική ήταν η Μάριεμ Μαμπρούκ, επίσης του ΝΟΒΑ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε τελικά η Ιαπωνία με 242,4022 βαθμούς και το χάλκινο η Ισπανία με 228,4660 β.

Οι εξέδρες του κολυμβητηρίου ήταν και πάλι κατάμεστες από κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.