Χατζηδιάκος: «Από εμάς εξαρτάται να δείξουμε στον κόσμο τι αξίζουμε»

Όπως τόνισε ο διεθνής ποδοσφαιριστής για τον αγώνα με την Κύπρο

Από πλευράς παικτών στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδος για τον αγώνα με την Εθνική Κύπρου παραβρέθηκε ο Παντελής Χατζηδιάκος, με τον ποδοσφαιριστή της Άλκμααρ να σημειώνει ότι είναι στο χέρι της ομάδας να δείξει στον κόσμο τι αξίζει.

««Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε σαν ομάδα» ανέφερε αρχικά ο Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι το βαρύ πρόγραμμα με τα συνεχόμενα παιχνίδια μετά από ένα έντονο πρωτάθλημα δεν είναι και τόσο πρόβλημα, ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ειδικά για τον κόσμο στο παιχνίδι με την Κύπρο και για το ότι αναμένεται μεγάλη προσέλευση, ο διεθνής ποδοσφαιριστής επεσήμανε ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το γήπεδο ακούσαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο. Από εμάς εξαρτάται άνω μας να δείξουμε στον κόσμο τι αξίζουμε».

Η Εθνική πάντως έρχεται στον Βόλο με δύο εκτός έδρας νίκες, επί Β. Ιρλανδίας και Κοσόβου με το λιτό 0-1, κάτι όμως που για τον Παντελή Χατζηδιάκο δεν είναι πρόβλημα. Αφού τόνισε ότι το παιχνίδι με την Κύπρο αναμένεται να είναι δυνατό, για τις νίκες με το 1-0 συμπλήρωσε: «Αν χρειαστεί να κερδίσουμε 1-0 θα κερδίσουμε. Πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια, μα βάλουμε 2, 3, 4 γκολ. Αν μπορώ να υπογράψω να κερδίζουμε 1-0, θα υπογράψω τώρα. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να κερδίζουμε με 2-0 και 3-0».

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση του «Magnesianews» για το αν μπορεί να γίνει το κάτι περισσότερο και να μην μείνει η Εθνική σε νίκες με χαμηλό σκορ απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, συμπλήρωσε ότι: «Το προσπαθούμε, το δουλεύουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν θεωρούμε την Κύπρο μικρότερη ομάδα από το Κόσοβο. Μπαίνουμε συγκεντρωμένοι. Μπαίνουμε στο παιχνίδι για να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο και δίνουμε το 110 % για να κερδίσουμε».

Η εκάστοτε νίκη όμως ήρθε και με μηδέν παθητικό, με την άμυνα να λειτουργεί αποτελεσματικότατα. «Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα. Συνήθως οι ομάδες με λιγότερα γκολ είναι εκείνες που κερδίζουν. Η άμυνα δεν αφορά τους 4 αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η άμυνα είναι η ομάδα συνολικά. Μέχρι και ο Γιακουμάκης που παίρνει κίτρινη κάρτα στην γραμμή του κέντρου. Είναι πολλοί σημαντικό για μας να κρατάμε το μηδέν» ήταν το σχόλιο του Παντελή Χατζηδιάκου, επισημαίνοντας πάντως ότι ο Γκουστάβο Πογέτ προσπαθεί να περάσει τη νοοτροπία του νικητή, τη στιγμή που επί Φαντ Σχιπ παιζόταν ποδόσφαιρο κατοχής.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.