«Εγώ να παραιτηθώ, αλλά κανείς δεν έχει τα κότσια ν’ αναλάβει»

Τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, μιλώντας στον Blue Heart Fm 105.1 και την εκπομπή «Ισορροπίες», που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το μεγάλο διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στο τμήμα μπάσκετ, επεσήμανε ότι αν θα βοηθήσει, η δική του παραίτηση, θα το κάνει, αλλά πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί που τον κατηγορούν ότι θέλει την καρέκλα κανείς δεν έχει τα κότσια ν’ αναλάβει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε κάλεσμα να έρθουν όλοι κοντά στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ, που αντιμετωπίζει μεγάλο διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα.

Ο Στέργιος Φάτσης, αφού μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την προσφορά του Μπάμπη Τουτουντζόγλου σε όλα τα χρόνια που ήταν στη διοίκηση και ανέφερε ότι η απόσυρσή του δημιούργησε κάποια θέματα στο τμήμα μπάσκετ, τόνισε (απομαγνητοφώνηση: magnesiasports): «Εγώ ρίχνω νερό στο κρασί μου και ούτως ή άλλως λειτουργώ για το καλό του συλλόγου. Κάνω κάλεσμα και λέω «ελάτε κοντά στο τμήμα να λειτουργήσουμε όλοι μαζί». Δεν μας χωρίζει τίποτα. Όσοι μπορούν να έρθουν να κάνουν μία διοικούσα επιτροπή.

Δεν θέλω να είμαι εγώ. Από την πλευρά της Ερασιτεχνικής θα είναι ο Γιώργος Τάκης. Δεν έχουμε θέματα ποιος είναι πρόεδρος, μας ενδιαφέρει να υπάρχει υγεία στο τμήμα. Είναι μία νεανική ομάδα με αξιόλογο ρόστερ και αξιόλογο προπονητή, τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, τον οποίον ειλικρινά ευχαριστώ, και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να δούμε τι δίνω εγώ, τι δίνει ο άλλος, τι δίνεις εσύ, τι δίνει ο κόσμος και να πορευτούμε, ώστε να φέρουμε εις πέρας την άνετη σωτηρία της ομάδας, όπως πέρσι, για να πάμε το καλοκαίρι όλοι μαζί να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής, εκτός αν θέλουμε να τα διαλύσουμε όλα από τα Χριστούγεννα.

Επειδή κάποιοι μιλάνε για καρέκλες, εγώ σήμερα παραιτούμαι. Αυτό θα βοηθήσει τη Νίκη; Αν τη βοηθήσει,  θα το κάνω. Αν δεν βοηθήσει, ας αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που το προκαλούν. Δεν έχω θέμα με την καρέκλα και δεν ξέρω ποιος γουστάρει να καθίσει σε μία καρέκλα που καίει. Είναι η τελευταία μου θητεία και είπα να καθίσω για να κάνουμε και πέντε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια. Αν δεν γουστάρουν να καθίσω, δεν πειράζει, φεύγω και αύριο. Το ‘χω πει και στο διοικητικό συμβούλιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα ειλικρινά.

Το θέμα είναι: θα σώσω την κατάσταση, αν φύγω; Αν τη σώσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα.  Για όσους νομίζουν ότι έχω πιάσει την καρέκλα. Ποια καρέκλα; Όποιος θέλει να οδηγήσει αυτό το καλοκαίρι, ας έρθει εδώ μία συντεταγμένη ομάδα, για να υπάρχει διαδοχή κατάσταση και να πουν «εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε τη Νίκη από το καλοκαίρι. Εμείς που είμαστε μέσα στο διοικητικό συμβούλιο θα τους βοηθήσουμε να πάμε σε μία ομαλή πορεία, γιατί αν τα βροντήξουμε όλα τώρα και κλείσουμε τα ρολά, ποιος σωτήρας θα ‘ρθει Γιατί υπάρχουν κίνδυνοι και μπορεί να εμφανιστούν το καλοκαίρι. Ετοιμαστείτε γι’ αυτό. Δεν θέλω να πω παραπάνω.

Αν θεωρούν κάποιοι ότι φταίω εγώ, εγώ παραιτούμαι. Θα φύγουν όλοι όμως, σας πληροφορώ, γιατί όλους τους βρήκα εγώ και τους έφερα στη Νίκη. Όποιος έχει πρόταση για μία διάδοχη κατάσταση, να έρθει στο Δ.Σ. και να πει «εγώ θέλω να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Νίκης και αυτοί θα είναι οι υπεύθυνοι των τμημάτων». Όχι μαγκιές. Θα ‘ρθουν υπεύθυνα και εμείς θα τους βοηθήσουμε να μπουν όσο καλύτερα γίνεται στον οργανισμό που λέγεται Νίκη.

Αν παραιτηθούμε αύριο και οι 15, η Νίκη θα πάει σε διοίκηση Πρωτοδικείου, γιατί όλοι αυτοί που μιλάνε, κανείς δεν έχει τα κότσια ν’ αναλάβει. Στο λέω εγώ και στο υπογράφω. Τους δίνουμε τον χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. Ας συνταχθούν και ας οργανωθούν. Κι εγώ δεσμεύομαι ως πρόεδρος ότι εγώ και οι έφοροι των τμημάτων θα τους ενημερώσουμε τόσο πολύ για όλα τα τμήματα, έτσι ώστε η νέα χρονιά 2024-25 να είναι όσο πιο νορμάλ γίνεται για όλους. Οι μαγκιές «φύγε» δεν ισχύουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντεκα αναγνωρισμένα τμήματα και με τη γνώση που έχω των επτά-οκτώ ετών όποιος πρόεδρος και να έρθει, θα με έχει απέναντί του, αν κάνει… μ…κία. Έχουμε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους πρωταθλητές στον σύλλογο. Δεν μπορούμε να είμαστε στενόμυαλοι. Είναι σύλλογος.

Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Βλιώρα, γιατί ειλικρινά από το χτίσιμο της ομάδας. Βοήθησε μέσα από τη γνώση του, παρόλο που ήμασταν απενεργοποιημένοι ως υποψήφιοι, να έρθουν κάποια παιδιά, που μπορεί να είναι και παρακαταθήκη για την ομάδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πεντάδα παιδιών που είναι πολύ νεαρά σε ηλικία και μπορούν να δημιουργήσουν έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια και είναι ειλικρινά κρίμα να χαθεί αυτός ο κορμός.

Κάποιοι άνθρωποι το καλοκαίρι βοήθησαν, όπως ο Γιώργος Τάκης και ο Νίκος Ζαμηλούδης, γιατί έπρεπε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση αν θα πέσουμε στη Γ’ Εθνική ή θα συνεχίσουμε στη Β’. Αυτοί μας έδωσαν το κίνητρο να μαζευτεί ένα ποσό και να ξεκινήσει το τμήμα».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.