Έκανε τρία άλματα και σταμάτησε ο «χρυσός» και πάλι Τεντόγλου

Στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό

Ο Μίλτος Τεντόγλου του Γ.Σ. Κηφισιάς για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και να τους αποζημιώσει με ένα μεγάλο άλμα στα 8,42 μέτρα.

Ωστόσο έκανε τρία μόνο άλματα και σταμάτησε τον αγώνα, παρόλο που έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη επίδοση.

Στο φινάλε του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο αναδείχθηκε για έβδομη φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο μήκος των Ανδρών. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού έκανε μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στο μεγαλύτερο γεγονός του στίβου στη χώρα μας. Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,08 μ., 8,18 μ. και 8,42 μ. κι έπειτα επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, αφού αυτό του συνέστησε ο προπονητής του, απογοητεύοντας λίγο τους φιλάθλους, που δεν χόρταιναν να τον βλέπουν.

«Έκανα καλό αγώνα σήμερα. Δε με άφησε ο Πομάσκι να κάνω περισσότερα από τρία άλματα. Έκανα 8,42 μ., δίχως να πατήσω βαλβίδα. Από το ζέσταμα μου είχε πει ο προπονητής μου να πάω χαλαρά. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα κάτι μεγάλο σήμερα, γιατί είχε και καλό αέρα, αλλά δεν αξίζει να ρισκάρεις αυτή την εποχή.

Στην ίδια λογική και μπω και στη διοργάνωση της Ουγγαρίας, μόνο αν πηδήξει κάποιος πολύ και προσπαθήσω να τον περάσω», είπε ο Τεντόγλου, που αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τον Καραλή, για τον τίτλο του MVP: «Δεν φάνηκε αρκετά ότι του το έκανα δώρο;», είπε αστειευόμενος ο αθλητής.

Ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 7,69 μ. (1,3) μ., ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7,46 μ., 7,58 μ., 7,64 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Ο Βασίλης Μαρτινάκης (ΓΣ Σέρρες 93) ήταν τρίτος με 7,66 μ. και ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7,46 μέτρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.