Ενωτική διάθεση εκφράζει ο Βάιος Φαλάγγας για τις εκλογές της ΕΣΚΑΘ

Ο Βάιος Φαλάγγας (δεξιά) διαδέχεται τον Δημήτρη Ντούγκο στην προεδρία της ΕΣΚΑΘ, και τονίζει τη θέλησή του για ενότητα στην Ένωση.
Η δήλωση του επόμενου προέδρου της Ένωσης στο «Magnesiasports»

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Κυριακής τη Λάρισα η ΕΣΚΑΘ, με τον Βάιο Φαλάγγα εκ Παλαμά Καρδίτσης να είναι ο μόνος υποψήφιος τελικά για την προεδρία, αφού η υποψηφιότητα του Λαρισαίου Σπύρου Τσούντζουρα δεν προχώρησε για κανονιστικούς λόγους όπως φαίνεται. Ο κ. Φαλάγγας ωστόσο, με δήλωσή του στο «Magnesiasports» σημειώνει ότι στόχος είναι η ενότητα στην Ένωση, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων, προκειμένου η ΕΣΚΑΘ να είναι ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Ντούγκου μετά από 40 χρόνια από την προεδρία της Ένωσης, μιας και δεν επιτρέπεται βάσει του σχετικού νόμου να διεκδικήσει και πάλι τον θώκο, αλλά μπορεί να εκλεγεί ως μέλος του ΔΣ, κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη τη διαδικασία της Κυριακής. «Την Κυριακή 2/7 είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για το μπάσκετ της Θεσσαλίας. «Ο επί 40 χρόνια πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος  αποχωρεί από τη θέση του προέδρου. Συνεχίζει όμως να είναι δίπλα μας» σημειώνει ο κ. Φαλάγγας, τονίζοντας πάντως την ανάγκη της ενότητας, και την ανάλογη θέληση από πλευράς του.

Όπως υπογραμμίζει: «Είναι τιμή για μένα να αναλάβω  επόμενος πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ αλλά είμαι και αποφασισμένος και σίγουρος ότι με την ενότητα των σωματείων και τη βοήθεια των ικανών συνεργατών που θα εκλεγούν από τη γενική συνέλευση θα βοηθήσουμε ώστε το μπάσκετ να ανοίξει τα φτερά του στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; «Παραμερίζοντας εγωισμούς, αντιπαλότητες, μεμψιμοιρίες θα τα καταφέρουμε. Θα είμαι δίπλα σε όλα τα σωματεία της ένωσης μας και θα αποτελέσουμε για όλη την κοινωνία ζωντανό παράδειγμα ήθους,  εντιμότητας και  ευγενούς άμιλλας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαφαινόμενος νέος πρόεδρος της θεσσαλικής ένωσης, που αποτελεί μία από τις πιο δυνατές σε πανελλαδικό επίπεδο, και με διακρίσεις ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, ηλικιακές και μη, σχεδόν κάθε χρονιά.

H εκλογοαπολογιστική διαδικασία

Έτσι λοιπόν, οι εκλογές επικεντρώνονται, με δεδομένη την εκλογή Φαλάγγα στην προεδρία της ΕΣΚΑΘ, στη διαμόρφωση των συσχετισμών στο ΔΣ και στη σύνθεσή του.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας -Παπακυριαζή 44 Λάρισα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

-Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

-Οικονομικός Απολογισμός και έγκριση αυτού.

-Απολογισμός και Έγκριση πεπραγμένων απερχόμενης διοίκησης.

-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

-Αρχαιρεσίες εκλογής μελών ΔΣ (9 τακτικών-3αναπληρωματικών) και εξελεγκτικής επιτροπής (3 τακτικοί-1 αναπληρωματικού).

Η ΕΣΚΑΘ τονίζει επίσης στα Σωματεία – Μέλη της ότι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, δικαίωμα παρουσίας και ψήφου θα έχουνε μόνο οι ορισθέντες αντιπρόσωποι (Τακτικοί ή Αναπληρωματικοί).

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για το ΔΣ καταγράφονται συνολικά πέντε από πλευράς Μαγνησίας. Οι Δημήτρης Καραστάθης, Σπύρος Κατσαφούρης, Απόστολος Κρεμαστάς, Στέφανος Φαρμάκης και Ευγενία Φραγκούλη διεκδικούν την ψήφο των θεσσαλικών σωματείων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι στην ίδια πλευρά, ενώ υποψηφιότητα έχουν θέσει επίσης οι Βάιος Αναστασίου, Ζήσης Δότας, Αθανάσιος Δρυστέλλας, Αστέριος Ζώης, Γιάννης Καρακικές, Δημήτρης Ντούγκος, Νίκος Τσιλίκης, Στέφανος Φαρμάκης και Γιώργος Χριστούλας.

Στη διαδικασία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν 54 συνολικά σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία, ενώ από Μαγνησία πιο συγκεκριμένα δικαίωμα ψήφου έχουν οι ΑΟ Άνω Λεχωνίων, BC Volos, Αιολικός Βόλου, Ανάληψη, ΓΣ Βόλου, Ανόρθωση, ΓΣ Σκιάθου, Αγριά, Ελευθεριακός, Τιτάνες Αλμυρού, Δημητριάς, ΓΣ Αλμυρού, Ολυμπιακός Βόλου, Ίωνας Βόλου, Κένταυρος Ζαγοράς, Νίκη Βόλου, και ΑΕΒ Διμηνίου.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.