Επιμένει για απινιδωτές ο Τοξότης

Η ανακοπή που υπέστη ο Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα Δανία-Φινλανδία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έφερε και πάλι σε.. θέση μάχης την ομάδα του Τοξότη Βόλου, με τη διοίκηση να υπενθυμίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για την υποχρεωτικότητα παρουσίας γιατρού και απινιδωτή κατά τη διάρκεια αγώνων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται: «Ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία αισθανόμαστε περήφανοι σχετικά με την 11ετή παρουσία του ιστότοπου του Τοξότη, είναι ότι έβαλε έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο να ανοίξει η κουβέντα για την παρουσία ιατρών στα γήπεδα της Μαγνησίας , τον Φεβρουάριο του μακρινού 2013.

Το έναυσμα μας το έδωσε ο Βαγγέλης Μαγγιώρος έπειτα από μήνυμα που μας έστειλε μετά από σοβαρό τραυματισμό του μέσα στο γήπεδο και στο οποίο παραπονιόταν για την έλλειψη γιατρών στους αγωνιστικούς χώρους . Του είχα πει τότε : «Σου υπόσχομαι ότι θα φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων, δεν σου υπόσχομαι όμως ότι θα κάνουν τίποτα…».

Την υπόσχεση μας την τηρήσαμε, το θέμα έφτασε στα αυτιά των αρμοδίων και τελικά η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας υλοποίησε την ιατρική παρουσία στους αγώνες των διοργανώσεων της.

Ήρθε η ώρα να καθιερωθεί η υποχρεωτική ύπαρξη και φύλαξη απινιδωτή σε κάθε αθλητική εγκατάσταση (που θα χειρίζεται ο εκάστοτε γιατρός της εκάστοτε αθλητικής συνάντησης0 σε όλη τη Μαγνησία… Το κόστος είναι σχετικά μικρό, και μπορεί να το αναλάβει ο Δήμος, στον οποίο ανήκει η αθλητική εγκατάσταση, ή έστω η διοργανώτρια Αρχή των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Το κόστος πάντως είναι σχετικά μικρό και για τον κάθε σύλλογο θα συμπληρώσουμε εμείς από την πλευρά μας…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.