Επιστροφή στα τρίποντα, 1-0 τον Πιερικό η Νίκη

Μετά από τρία ματς που η Νίκη έμεινε χωρίς τρίποντο, κατάφερε να κερδίσει τον Πιερικό με γκολ του Πετράκου στο 85’ στο Π. Μαγουλάς, ξυπνώντας στο δεύτερο μισό της επανάληψης. Από εκείνο το σημείο και σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του Στέφανου Ξηροφώτου η βολιώτικη ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πίεσε, έχασε ευκαιρίες και τελικά επιβραβεύτηκε με ένα γκολ έστω και στο πάρα πέντε, που απέδωσε δικαιοσύνη.

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Τσιανάκας και είχε πολύ καλή απόδοση, καταχειροκροτούμενος τη στιγμή που έγινε αλλαγή στο 64’, ενώ θετικός ήταν και ο Χατζόγλου στο κέντρο της άμυνας, που έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και τους Παπαδήμα, Χατζόγλου, Ναουμίδη, Δημολιό στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Πετράκος και Τσιανάκας, επιτελικός ο Μέτσε, φορ ο Κορέτα και πλάγιους μεσοεπιθετικούς τους Κόλα (αριστερά) και Παπαγεωργίου (δεξιά).

Με την αλλαγή του Παπαγεωργίου με τον Νικλητσιώτη, ο νεοεισελθών πήγε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και ο Κόλα μετατέθηκε στα δεξιά.

Ο Πιερικός είχε στο τέρμα τον Σολεϊμέζογλου και μπροστά του πλάγιοι μπακ ήταν οι Γελαδάρης και Μπαρούτας και στόπερ οι Νταντίνης και Κραγιόπουλος. Ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο είχαν οι Τσιώμης και Λούγκος και επιτελικό ο Παπαδόπουλος, που είχε στα δεξιά του τον Συμεωνίδη και τον Λαζόπουλο στα αριστερά του. Τέλος μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σεχολάρι.

Το πρώτο μέρος

Πρώτη μεγάλη φάση για τη Νίκη στο 7’, με τον Ναουμίδη να πιάνει την κεφαλιά εντός μικρής περιοχής στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Κόλα από τα αριστερά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που ασκούσαν πίεση στα αντίπαλα καρέ και κέρδιζαν αρκετά φάουλ και κόρνερ και στο 28’ έχασαν τη δεύτερη πολύ καλή ευκαιρία στο ματς, καθώς ο Πετράκος μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή μετά από κόρνερ και αδυναμία των παικτών του Πιερικού να διώξουν βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το πλασέ με το αριστερό, που απέκρουσε δύσκολα ο Σοϊλεμέζογλου. Στο επόμενο λεπτό η μπάλα πήγε στα δίχτυα με σουτ του Τσιανάκα, που βρέθηκε μόνος έξω από τη μικρή περιοχή μετά από φάουλ του Κόλα από τα δεξιά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, στερώντας από τον μικρό τη χαρά ενός γκολ στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικού με τη φανέλα της Νίκης.

Το δεύτερο μέρος

Στο 53’ το τεχνικά εκτελεσμένο φάουλ του Παπαδόπουλου πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Τζήμα, που ήλεγχε απόλυτα. Στο 60’ η Νίκη, που δεν ξεκίνησε καλά στην επανάληψη, είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια, με τον Κορέτα να δέχεται την μπαλιά του Πετράκου και να πιάνει υπό την πίεση του Νταντίνη ένα σουτ από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, που πέρασε παράλληλα προς την εστία. Οκτώ λεπτά αργότερα (68’) ο Πετράκος έκανε την κεφαλιά στην κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής μετά το φάουλ του Νικλητσιώτη από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 72’ ο Σεχολάρι έκανε στο σημείο του πέναλτι γυριστό σουτ πέφτοντας στο έδαφος, που μπλόκαρε ο Τζήμας, ενώ στο 76’ ο Ναουμίδης πλάσαρε έξω από τη μικρή περιοχή απέναντι από τον Σολεϊμέζογλου, αλλά ο γκολκήπερ του Πιερικού απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στο 79’ ο Παπαδήμας παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ, αφού πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λούγκο και πριν σκάσει η μπάλα έκανε το βολ-πλανέ, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τελικά το γκολ ήρθε για τη Νίκη στο 84’ με θαυμάσια κεφαλιά του Πετράκου στη δεξιά γωνία μετά από σέντρα του Κόλα από τα δεξιά της περιοχής. Μάλιστα το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα και με τον Στέφανο Ξηροφώτο να φεύγει από τον πάγκο του και να πηγαίνει στο απέναντι κόρνερ, για να το … γιορτάσει μαζί με τους παίκτες του.

Στο 89’ ο Πιερικός προσπάθησε να ανταποδώσει με σουτ του Σεχολάρι χωρίς ισορροπία από το ύψος του πέναλτι, που μπλόκαρε στην κλειστή του δεξιά γωνία ο Τζήμας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα, που έληξε με 1-0 υπέρ της Νίκης.

Κίτρινες: Παπαδήμας-Λαζόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου (56’ Νικλητσιώτης), Δημολιός, Ναουμίδης, Παπαδήμας, Πετράκος, Χατζόγλου, Μέτσε, Κορέτα, Τσιανάκας (64’ Σκοπελίτης), Κόλα

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Σολεϊμέζογλου, Γελαδάρης, Μπαρούτας, Νταντίνης, Κραγιόπουλος, Τσιώμης, Συμεωνίδης (22’ λ. τρ. Γαλανόπουλος), Λούγκος, Σεχολάρι, Παπαδόπουλος (75’ Κοκονόζι), Λαζόπουλος (62’ Καρτσαμπάς)

*Το ματς παρακολούθησαν ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και ο Βέλγος προπονητής Μισέλ Μπρένιξ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.