Έτρεξε σε Ζαγόρι, Δολίχη και Ασβεστόπετρα ο ΣΔΥ Βόλου

Νικητής στα 4.500 μέτρα στη Δολίχη Ελασσόνας ο Κλόκας του ΣΔΥΒ
Παρά το θέρος, οι αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να γίνονται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο αμείωτη συνεχίζει τη δράση του και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.
Ο σημαντικότερος αγώνας που έγινε αυτή τη βδομάδα ήταν το 9ο Zagori Mountain Running, που περιλάμβανε αγώνες 80 και 44 χιλιομέτρων το Σάββατο (20/7) καθώς και 21 και 10 χιλιομέτρων την Κυριακή (21/7) και προσέλκυσε 4ψηφιο αριθμό trail runners.
Στον αγώνα των 80 χιλιομέτρων ο Απόστολος Μπαρμπούλης τερμάτισε 123ος με χρόνο 16 ώρες 41’20. Ήταν ένας ιδιαίτερα επίπονος αγώνας, που ξεκίνησε από τις 4.30 το πρωί του Σαββάτου και 226 δρομείς πήραν εκκίνηση.
Στις 6.00 το πρωί του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 44 χιλιομέτρων και 5 ώρες, 23 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα μετά έφτασε 8ος στον τερματισμό ο Χρήστος Αγνουσιώτης. Ο Δημήτρης Οικονόμου με χρόνο 7 ώρες 56’26 κατέλαβε την 127η θέση, ενώ ήταν 10ος στην κατηγορία άνω των 50 ετών. Εκκίνηση πήραν 302 δρομείς.
Παρά την καταπόνηση της προηγούμενης μέρας, ο Χρήστος Αγνουσιώτης την Κυριακή έτρεξε και στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων. Τερμάτισε 11ος με 2.01.52 μεταξύ των 506 συμμετεχόντων.
Με 545 δρομείς έγινε ο αγώνας 10 χιλιομέτρων του 9ου Zagori Mountain Running και πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των δύο δρομέων του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν τη διαδρομή. 22ος με χρόνο 56’18 τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας (3ος στην ηλικιακή κατηγορία) και 32ος με 58’01 ο Θωμάς Μαλιαχόβας. Έτσι ο ΣΔΥΒ έτρεξε και στις 4 αποστάσεις της διοργάνωσης.

Στην Ασβεστόπετρα Κοζάνης

Στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 3ο Ορεινό Αγώνα Προφήτη Ηλία 7,5 χιλιομέτρων που έγινε στην Ασβεστόπετρα Κοζάνης το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο χρόνος του 40’07.

Στη Δολίχη Ελασσόνας

Στη Δολίχη Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/7) ο Δόλιχος Δρόμος, ένας αγώνας που πέτυχε μέσα σε μία χρονιά τριπλασιασμό των συμμετοχών χάρη στην όμορφη διοργάνωση και τα αξιοθέατα που προσφέρει η περιοχή και αναδεικνύονται στους επισκέπτες. Αυτός ήταν ο λόγος που οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου ταξίδεψαν στη Δολίχη και μετείχαν στον αγώνα, δείχνοντας την προτίμησή τους και φέτος σ’ αυτόν. Στις απονομές η διοργάνωση επιφύλασσε στον ΣΔΥΒ τιμητική βράβευση με ονομαστικό κύπελλο και ο σύλλογος την ευχαριστεί.

Το ξεκίνημα των αγώνων έγινε με τη διαδρομή των 4.500 μέτρων, με τον Γιάννη Κλόκα να  τερματίζει νικητής στη γενική κατάταξη. Ακολούθησε ο Κώστας Παλάντζας στην έκτη θέση, ο Βασίλης Ζαφειρίου και η Μαρία Μακροθανάση.

Στη συνέχεια διεξήχθη ο αγώνας των 10.500 μέτρων, και μάλιστα πολλοί δρομείς έτρεξαν και σ’ αυτή την απόσταση, ενώ προηγουμένως είχαν τρέξει και στη μικρότερη. Νικήτρια στον αγώνα στη γενική κατάταξη των γυναικών αναδείχθηκε η Κατερίνα Καραντζιά. Μαζί της τερμάτισε ο Κώστας Παλάντζας. 4η ακολούθησε η Μαρία Μακροθανάση. Στο τέλος έγινε επίσκεψη στον Βυζαντινό Ναό του Σωτήρος που χρονολογείται από τις αρχές του 13ου Αιώνα καθώς και στο λαογραφικό μουσείο Δολίχης.

Δρομείς του ΣΔΥΒ θα τρέξουν την προσεχή Κυριακή (28/7) στον 6ο Αγώνα «Με Θέα στο Αιγαίο» στον Αγιόκαμπο Λάρισας και στον 3ο Ορεινό Αγώνα δρόμου Αγίας Παρασκευής Πεπονιάς Κοζάνης.