Φέντερερ: Θα ήταν… τρελό το χρυσό στο Τόκιο

Τους λόγους που τον ώθησαν στο να πάρει την απόφαση για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο γνωστοποίησε ο Ρότζερ Φέντερερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα (17/10) στο CNN.

Ο «Βασιλιάς» του τένις θα δώσει μάχη για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, μετά από αυτό στο Πεκίνο το 2008 και τρίτου συνολικά, μετά το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012.

Ο κάτοχος 20 τίτλων γκραν σλαμ και 102 συνολικά, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως θα είναι παρών στο «Roland Garros» του 2020, ενώ αναφέρθηκε και στα άλλα δύο κορυφαία τουρνουά, το Wimblendon και το US Open, δείχνοντας την πρόθεσή του στα 39 του χρόνια να έχει μία πλήρη αγωνιστική σεζόν και τη νέα χρονιά.

«Έπρεπε να αφιερώσω χρόνο για να μιλήσω με τη γυναίκα μου, την ομάδα και να ακούσω τι λέει η καρδιά μου, για το τι πραγματικά θέλω να κάνω», ανέφερε σχετικά με την απόφασή του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνέχισε:

«Ήξερα ότι ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα κάνω όλα, γιατί δεν είμαι πια νέος κι έτσι πρέπει να κάνω επιλογές στις συμμετοχές μου.

Ωστόσο αισθάνθηκα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι που μπορώ και θέλω να κάνω κι έτσι είπα ‘ας το κάνουμε’ όταν το ανακοίνωσα στην ομάδα μου».

Και πρόσθεσε τονίζοντας: «Τελικά αποφάσισα πως αν δεν το έκανα δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος και τόσο πολύ ενθουσιασμένος».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Κριστίνα Μακφάρλαν, αν ονειρεύεται το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό, απάντησε: «Ο κόσμος θα πει πως πρέπει να πάρω το χρυσό για να γεμίσω τη συλλογή των τροπαίων μου. Όμως δεν είναι έτσι για μένα, δεν θέλω να πιέσω με αυτό τον τρόπο τον εαυτό μου.

Μπορώ φυσικά να χειριστώ την πίεση, δεν είναι πρόβλημα αυτό και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δω αν μπορώ να πάρω ακόμη ένα μετάλλιο. Προφανώς αν είναι το χρυσό, καλώς να είναι, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν τρελό».

Τέλος, δήλωσε πως ο μεγαλύτερος οδηγός για την απόφασή του αυτή ήταν η σύζυγός του Μίρκα και αναλογίστηκε το να είναι όλοι μαζί ως οικογένεια στο Τόκιο.

«Η τελική απόφαση για μένα εξαρτάται πάντα από την οικογένειά μου. Είπα ‘λοιπόν παιδιά (σ.σ. εννοεί τα μέλη της οικογένειάς του), θα είστε για δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία ή θα μείνω μόνος αυτό το διάστημα;’ Δεν μου αρέσει να είμαι μόνος χωρίς την οικογένειά μου. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος και η Μίρκα ξέρει τι σημαίνουν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.