Η προκήρυξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος Γυναικών Κ-15, στο οποίο συμμετέχει και η ΕΠΣΘ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δημοσίευσε την προκήρυξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 περιόδου 2023-2024.

Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 ανήκει στην Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών (εφεξής «η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Το Πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα διεξαχθεί σε

οχτώ (8) ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων / ΕΠΣ στους οχτώ (8) αυτούς ομίλους, θα γίνει μετά το πέρας της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό, πάντα με γνώμονα την ορθή κατάρτιση των Ομίλων από την Επιτροπή και θα ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η δήλωση συμμετοχής των Ε.Π.Σ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης Γυναικών Κ15 (γεν. 01-01-2009 έως 31-12-2012) είναι υποχρεωτική.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Ε.Π.Σ. που δεν έχουν έστω και μία ομάδα στην περιοχή ευθύνης τους, που να αγωνίζεται σε μία από τις τρεις κατηγορίες των πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Ε.Π.Ο.

Οι Ε.Π.Σ. έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν στην Ε.Π.Ο. έως την Παρασκευή 08/12/2023, δήλωση συμμετοχής για τις ομάδες τους.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 θα διεξαχθεί σε οχτώ (8) οχτώ ομίλους όπου κάθε όμιλος θα απαρτίζεται από τρεις (3) ή τέσσερις (4) ομάδες και θα γίνει σε τρεις (3) φάσεις ως εξής:

1η Φάση

Η πρώτη (1η) Φάση θα διεξαχθεί σε οχτώ (8) ομίλους και οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους σε μονούς αγώνες, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της κύριας περιόδου, σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση για όλους τους ομίλους, θα ισχύσουν τα κριτήρια από το άρθρο 20 παρ. 5 του Κ.Α.Π.

2η Φάση

Στη 2η φάση θα προκριθούν οι ομάδες/ ΕΠΣ που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε όμιλο δηλαδή οχτώ (8) ομάδες.

Οι αγώνες που θα προκύψουν στη 2η Φάση θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα, την οποία θα ορίσει η Επιτροπή με γεωγραφικά κριτήρια.

Εάν οι εν λόγω αγώνες στην κανονική τους διάρκεια λήξουν ισόπαλοι, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση πέναλτι, χωρίς παράταση.

Οι αγώνες της 2ης Φάσης ορίζονται ως εξής:

Αγώνας Νο 1:

1ος του 1ου ομίλου με 1οτου 2ου ομίλου

Αγώνας Νο 2:

1ος του 3ου ομίλου με 1ο του 4ου ομίλου

Αγώνας Νο 3:

1ος του 5ου ομίλου με 1ο του 6ου ομίλου

Αγώνας Νο 4:

1ος του 7ου ομίλου με 1ο του 8ου ομίλου

3η Φάση (ημιτελικοί αγώνες)

Στην 3η Φάση θα προκριθούν τέσσερις ομάδες (4) ομάδες. Οι αγώνες που θα προκύψουν στην 3η Φάση, θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα, η οποία θα ορισθεί από την Επιτροπή με γεωγραφικά κριτήρια.

Εάν οι εν λόγω αγώνες στην κανονική τους διάρκεια λήξουν ισόπαλοι, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), χωρίς παράταση.

Οι αγώνες της 3ης Φάσης ορίζονται ως εξής:

Αγώνας Νο 5: νικητής Νο1 αγώνα με τον νικητή αγώνα Νο2

Αγώνας Νο 6: νικητής Νο3 αγώνα με τον νικητή αγώνα Νο4

Τελικός

Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την 3η φάση. Θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, η οποία θα ορισθεί από την Επιτροπή.

Εάν ο εν λόγω αγώνας στην κανονική του διάρκεια λήξει ισόπαλος τότε η νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), χωρίς παράταση.

Ο Τελικός αγώνας θα είναι ο εξής:

Αγώνας Νο 7: νικητής Νο 5 αγώνα με τον νικητή αγώνα Νο 6

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 θα διεξάγονται

Τετάρτη, σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να διεξάγονται και απογεύματα άλλων ημερών για ειδικούς λόγους (όπως αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, αδυναμία μετακίνησης ομάδας κ.λ.π.), ύστερα από απόφαση – εισήγηση της Επιτροπής.

Η παρουσία γιατρού αγώνα και η ύπαρξη απινιδωτή είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δε θα διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Στο πρωτάθλημα ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιρίστριες που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Οι ηλικίες στο εν λόγω πρωτάθλημα, διαμορφώνονται σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό «ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS)» της Ε.Π.Ο.

Στο πρωτάθλημα ανάπτυξης Γυναικών Κ-15 συμμετέχουν ποδοσφαιρίστριες

που γεννήθηκαν από 01.01.2009 και έπειτα.

Διάρκεια του αγώνα: 2Χ35. Ημίχρονο: 15 λεπτά. Επιπλέον χρόνος (λόγω τραυματισμού ή για διακοπή του παιχνιδιού) προστίθεται στο τέλος κάθε ημιχρόνου και υπεύθυνος για αυτό είναι ο Διαιτητής.

Στο Πρωτάθλημα επιτρέπονται, έως και πέντε (05) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (03) διακοπές του αγώνα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.