Καβακάς: «Έχουμε …παραπονάκια, γιατί χάνουμε εύκολα γκολ»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με την Ιστιαία πρώτος τον λόγο πήρε ο Μίοντραγκ Τσίρκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε μία αξιοπρέπεια, που τη χαρακτηρίζει από τότε που αυτός ανέλαβε, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθειά τους, αν και όπως είπε, δε συνηθίζει να το κάνει μετά από ήττα. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στις πρώτες θέσεις και πως είναι μία μεγάλη ομάδα, έχοντας την τύχη να φορέσει ως παίκτης τη φανέλα της για έξι μήνες. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Τίμου Καβακά, λέγοντας ότι είναι ένας πολύ καταξιωμένος προπονητής.

Ο κ. Καβακάς, αφού ευχαρίστησε για τα λόγια του τον συνάδελφό του και ανταπέδωσε, αλλά και τον κόσμο, γιατί έδωσε ώθηση στο κατάλληλο σημείο, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που πλέον δεν παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίαζε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν χαλαροί στο παιχνίδι. Ήταν συγκεντρωμένοι και αυτό που με προβληματίζει είναι η αναποτελεσματικότητα στις φάσεις που δημιουργούμε. Είναι ένα θέμα που παρουσιάζεται για δεύτερο παιχνίδι και θα πρέπει να βρούμε λύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κλείσαμε μια τριάδα αγώνων εντός έδρας, καταφέραμε να τους κερδίσουμε και πλέον προετοιμαζόμαστε για το επόμενο σημαντικό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη εκτός έδρας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν.

Δυστυχώς, παρότι είμαστε ικανοποιημένοι, έχουμε … παραπονάκια, γιατί γνωρίζουμε ποια είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών και χάνουμε εύκολα γκολ, τα οποία θα μας απαλλάξουν και από την πίεση που έχουμε μία δεδομένη στιγμή. Έχουμε έμπειρα παιδιά, που μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά στο ποδόσφαιρο ένα σημαντικό κομμάτι είναι η ψυχολογία. Εμείς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ένα πόντο πίσω στη βαθμολογία και καταλαβαίνετε ότι έχουμε την πίεση του πρωταθλητισμού, αλλά είμαστε συνηθισμένοι.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει ταχύτητα. Μπορεί και κυνηγάει τα παιχνίδια μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Αναστασίου, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής με τα δύο γκολ που σημείωσε, υπογράμμισε: «Ξέραμε πως ο αντίπαλος θα μας πίεζε και θα μας δυσκόλευε. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, πιέσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο είναι θέμα δουλειάς. Πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό και στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι.

Θέλω και από μεριάς μου να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να μας ενθαρρύνει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.