Λιόλιος: «Μην κάνεις πίσω, προχώρα μπροστά»

Αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών και του αναπτυξιακού προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Για αρκετά θέματα κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δίνοντας έμφαση στο να μπει το άθλημα του μπάσκετ και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ελάφρυνση των αθλητών και αθλητριών των τμημάτων υποδομών.

«Όλα τα σωματεία μού είπαν ένα πράγμα, μην κάνεις πίσω, προχώρα μπροστά. Δεν έχει σημασία αν αυτό το λέω εγώ, είναι εντολή προς όλους μας από την κοινωνία. Τα σωματεία δεν εκπροσωπούν τους αθλητές, αλλά την κοινωνία. Άρα η κοινωνία μάς δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά και μας λέει ένα πράγμα προχωρήστε, κάντε μας ξανά περήφανους, αλλά όλοι μαζί, όχι διχασμένους», τόνισε αρχικά ο κ. Λιόλιος, προχωρώντας στη συνέχεια σε… εξαγγελίες.

Στεκόμενος στο τρίπτυχο ισονομία – αξιοκρατία – διαφάνεια, ο κ. Λιόλιος έκανε γνωστό ότι προχωρά η διαδικασία ψηφιοποίησης της ΕΟΚ, ακόμη και με αυτοματοποιημένο live streaming σε όλους τους αγώνες, όλων των κατηγοριών και των ηλικιών, ενώ ψηφιακά θα είναι πλέον και τα φύλλα αγώνος αλλά και τα αγωνιστικά δελτία.  Στάθηκε παράλληλα και στη δημιουργία playbook, με έμφαση στους πολλούς αγώνες στο αναπτυξιακό, με επισκέψεις ομοσπονδιακών προπονητών σε συλλόγους και παιχνίδια. Ανέφερε δε ότι από την 1η Νοεμβρίου καταργείται όλο το κόστος για δελτία και αυτοκόλλητα, και εντός του 2022 κατάργηση του κόστους του παραβόλου μεταγραφών, αυτού των διαιτητών και των κριτών, ενώ γίνεται και μελέτη για το κόστος μετακινήσεων στα αναπτυξιακά. Επίσης, από το 2022 η Ομοσπονδία θα αρχίσει να καλύπτει το κόστος των Ενώσεων αλλά και από 1η Ιουλίου το κόστος διαιτησίας για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Αναδιάθρωση στο προσκήνιο

Από εκεί και πέρα, με το σχήμα των εθνικών κατηγοριών να είναι τουλάχιστον δυσκίνητο αυτήν τη στιγμή, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει μία πλήρης αναδιάρθρωση μετά από διαβούλευση, που θα παρουσιαστεί στις 30 Νοεμβρίου, με φόντο τη μείωση των ομάδων στις 70 από τις 130.

Αναδιάρθρωση προανήγγειλε και για το αναπτυξιακό, κάνοντας λόγο για πλήρη αναδόμηση, και τονίζοντας: «Θ’ αλλάξουν όλα. Δεν μπορεί ο καθένας να έχει μια Ακαδημία, χωρίς να ελέγχεται από κάποιον, αν είναι προπονητής, παιδαγωγός. Τα πρώτα χρήματα που θα βρεθούν θα είναι για το αναπτυξιακό, θα πάνε εκεί».

Όσον αφορά την Εθνική, επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία για το EuroBasket 2022, χωρίς ν’ αναφέρει όνομα προπονητή για τους αγώνες των «παραθύρων».

Τέλος, για τη διαιτησία, η ΚΕΔ φαίνεται ότι θα έχει θεσσαλικό χρώμα, καθώς ο Βαγγέλης Λιόλιος προτείνει ως πρόεδρο τον Λαρισαίο Νίκο Πιτσίλκα, ενώ ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών θα είναι ο Χρήστος Χριστοδούλου. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής, και μαζί με τον κο Πιτσίλκα θα είναι και οι κκ Μουζάκης και Μπήτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.