Με άγχος και … κουλούρια Θεσσαλονίκης ο Αρης στον τελικό

«Πατώντας» πάνω στη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο, ο Άρης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μένοντας στον επαναληπτικό στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στον τελικό, την ομάδα του Άκη Μάντζιου περιμένει ο Παναθηναϊκός, σε μια επανάληψη του μεταξύ τους τελικού του 2010, όπου είχαν βγει νικητές οι «πράσινοι».

Οι γηπεδούχοι, που πήραν την πρόκριση με άγχος, ξεκίνησαν με ενθουσιασμό στην εστία του Λούκας Τσάβες, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, ο Παναιτωλικός κατάφερε να «απορροφήσει» την πίεση και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο πρώτο μέρος ξεχώρισε στο τέλος του η εντυπωσιακή επέμβαση του Λούκας Τσάβες στο δυνατό αριστερό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Με το χρόνο να κυλάει και το σκηνικό να μην αλλάζει, οι δυο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους. Ο Γιάννης Πετράκης σήμανε… φουλ επίθεση, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ που θα στείλει το ζευγάρι στην παράταση.

Η κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε στο 86’ ήταν πολύ επικίνδυνη για την εστία του Άρη, αλλά άστοχη στην κορυφαία στιγμή των φιλοξενούμενων, με τις καρδιές των φιλάθλων των γηπεδούχων να επανέρχονται στις θέσεις τους.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους οπαδούς του Άρη να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την επιστροφή σε τελικό έπειτα από 14 χρόνια χάρη στο γκολ του Φραν Βέλεθ στο Αγρίνιο.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90′ Εμβοντό), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90′ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79′ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (79′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80′ Λομονάκο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (61′ Χουάνπι), Πέρεζ (80′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72′ Σέρχιο Ντίαζ), Καρέλης (61′ Ζοάο Πέδρο).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.