Mέχρι 31/10 self test για τους αθλητές ερασιτεχνικών κατηγοριών έως 17 ετών

Τα νέα δεδομένα για τη χρήση αθλητικών χώρων

Τα νέα προσωρινά δεδομένα για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΑ, τονίζοντας ότι οι αθλητές και αθλήτριες 18 ετών και άνω πλέον χρειάζονται εβδομαδιαίο τεστ, rapid ή μοριακό, ενώ οι αθλούμενοι έως 17 ετών μπορούν να παρουσιάζουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Συγκεκριμένα, στις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ αναφέρονται τα εξής: «Για τη χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (18 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας του Πίνακα 1 και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων.

Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid 19.

Για τηνχρήση χώρων κλειστών δημοτικών γυμναστηρίων από αθλούμενους πολίτες και αθλητές (με δελτίο αθλητικής ιδιότητας) καθώς και τη συμμετοχή σε δημοτικά προγράμματα άθλησης των Δήμων που υλοποιούνται σε αυτούς τους χώρους, ισχύουν τα δύο πρωτόκολλα λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων.

Σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, στη γραμματεία, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας.

Η δυνατότητα διενέργειας self test στους ανήλικους αθλητές, σε προπονήσεις και αγώνες, θα ισχύει έως και 31/10/2021, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουν ως τότε τον εμβολιασμό τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.