Μεϊκόπουλος:«Απαράδεκτες οι εικόνες εγκατάλειψης του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο»

Ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κατέθεσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αφορμή τις απαράδεκτες και εξοργιστικές εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Σχεδόν επτά μήνες από τη λήξη των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», η εικόνα εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων στο εν λόγω αθλητικό κέντρο, όπως καταγράφεται σε πλήθος δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αλλά και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι θλιβερή. Οι αθλητικοί σύλλογοι και το κοινό είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν το αθλητικό κέντρο, γεγονός που ακυρώνει στην πράξη τον σκοπό κατασκευής του», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας της εγκατάστασης και της διάθεσης της προς χρήση στο κοινό και τα αθλητικά σωματεία

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η Κυβέρνηση ακολούθησε συνοπτικές «fast track» διαδικασίες για την κατασκευή του έργου, που σημειωτέον βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού. Ταυτόχρονα το αρμόδιο Υπουργείο αρνήθηκε επί της ουσίας να δώσει σαφείς απαντήσεις στις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν για το έργο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το 2022.

Ο Βουλευτής ανέφερε: «Το έργο δαπάνης εκατομμυρίων ευρώ δεν θυμίζει σήμερα σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση και προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση αλλά και ερωτηματικά σε σχέση με τον τρόπο που η κυβέρνηση επιλέγει να διαχειρίζεται και να δαπανεί το κρατικό χρήμα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.