…Μεταμορφωμένη Νίκη Βόλου, φιλική ήττα με 0-2 από την ΑΕΛ

Μεταμορφωμένη σε σχέση με το πρόσφατο φιλικό με τη Βέροια παρουσιάστηκε η Νίκη Βόλου στο νέο φιλικό με την ΑΕΛ στο γήπεδο της Νεάπολης και γνώρισε την ήττα με 0-2. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκαν χωρίς τη φρεσκάδα, την καλή κυκλοφορία και τη δημιουργία φάσεων μπροστά από την αντίπαλη εστία και γνώρισε την πρώτη ήττα στα μέχρι τώρα φιλικά που έχει δώσει. Σκόρερ για τους Λαρισαίους ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 14’ και στο 19’. Δοκάρι είχε η Νίκη Βόλου σε κεφαλιά του Κάσσου στο 16’.

Πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι άρχισε με μία καλή ευκαιρία του Κάσσου, σε σουτ που επιχείρησε από δεξιά κι έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή της Λάρισας στο 14’ κι ήταν επιτυχής, όταν ο Μιλτιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά πλευρά στο σημείο του πέναλτι, με τον επερχόμενο –και αμαρκάριστο- Κώστα Παπαγεωργίου να πιάνει δυνατό βολέ και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάγιτς για το 0-1. Στο 16’ ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ροχάνο θα πάρει την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της Λάρισας, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ηλιάδης να διώχνει για τους φιλοξενούμενους. Τρία λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» διπλασίασαν τα τέρματά τους με σκόρερ για δεύτερη φορά τον Κώστα Παπαγεωργίου. Η φάση ξεκίνησε από το βαθύ γέμισμα του Ηλιάδη από το χώρο του κέντρου, με τους αμυντικούς της Νίκης Βόλου να σταματάνε θεωρώντας ότι ο μετέπειτα σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά η σημαία του α’ βοηθού δεν σηκώθηκε, με αποτέλεσμα ο Κ. Παπαγεωργίου με ψύχραιμο πλασέ να γράψει το 0-2. Στο 35’ ο Αλέκος Βοσνιάδης σήκωσε για ζέσταμα τους Δημητρίου, Δεληζήση, Μορέιρα, Τσουκαλά και Σιαφά.
Στο 40’ καταγράφεται ακόμα μία καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους» όταν ο Μιράντα θα κάνει το γέμισμα από αριστερά, ο Ροχάνο θα τροφοδοτήσει τον Κάσσο, με τον τελευταίο προ του Θεοδωρόπουλου να πιάνει μία χλιαρή κεφαλιά και να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Λάρισας. Στο 43’ η Λάρισα απείλησε για ακόμα μία φορά, με τον Μιλτιάδη από τον άξονα να τροφοδοτεί τον Πεντρόζο αριστερά, με τον Αργεντινό να κάνει το πλασέ προ του επερχόμενου Μπάγιτς με τη μπάλα να περνάει πάνω από το σώμα του Σέρβου τερματοφύλακα και να κατευθύνεται στην εστία, αλλά ο Ανδρέου πρόλαβε, παραχωρώντας κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο Κούστα θα πιάσει δυνατό αριστερό γυριστό σουτ, με τον Μπάγιτς να διώχνει εντυπωσιακά με εκτίναξη στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του, κρατώντας το 0-2.

Δεύτερο ημίχρονο
Έξι αλλαγές πραγματοποίησε ο Αλέκος Βοσνιάδης, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε υπέρ της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Πεντρόζο από τα αριστερά, με την πρώτη στο 48’ με τον Αργεντινό της Λάρισας να βρίσκεται μπροστά από τον Μπουργάνη με τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου να εξουδετερώνει το σουτ που επιχείρησε, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πεντρόζο έκανε δύο φορές σουτ, με το πρώτο να σταματάει σε τάκλιν του Γρομητσάρη και το δεύτερο να μπλοκάρει σταθερά ο Μπουργάνης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο προαναφερόμενες ευκαιρίες προήλθαν από λάθη της άμυνας της Νίκης Βόλου κι όχι από οργανωμένες επιθέσεις της Λάρισας.
Στο 58’ η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου, όταν ο Τσουκαλάς επιχείρησε τη βαθιά μπαλιά από το κέντρο με αποδέκτη τον Τοπαλίδη στα δεξιά, με τον οπισθοφύλακα των γηπεδούχων να κάνει το γέμισμα και να βρίσκει τον Σιαφά, με τον τελευταίο να γυρνάει και να κάνει το σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Σουλούκο.
Στο 62’ η μεγαλύτερη στιγμή για να μειώσει το σκορ η Νίκη Βόλου, όταν ο νεοεισελθών Κριμιτζάς έκλεψε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μία τροφοδότησε δεξιά τον Κάσσο, ο οποίος –αν και αμαρκάριστος- το σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Μικρής έκτασης επεισόδια στην κερκίδα

Στο 65’ του αγώνα μερικοί ανεγκέφαλοι οπαδοί της Νίκης Βόλου –αναίτια- επιδόθηκαν σε εκτόξευση κροτίδων προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και ρίψη μπουκαλιών και για περισσότερο από δέκα λεπτά επικράτησε αναστάτωση στην κερκίδα.

Καλές στιγμές για τη Νίκη Βόλου να μειώσει
Στο 75’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Κοσόμου έσπρωξε καθαρά τον Ολαϊθόλα μέσα στην περιοχή, με τον κ. Θεοχάρη να υποδεικνύει -εν μέσω αποδοκιμασιών από την κερκίδα- να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 78’ ο Μορέιρα έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, με τον Ολαϊθόλα να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ήταν χλιαρό προς τη δεξιά γωνία, με τον Σουλούκο να πέφτει και να μπλοκάρει σταθερά. Στο 85’ ο προωθημένος Λογαράς επωφελήθηκε σε εκτέλεση φάουλ, έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σουλούκο.

Νίκη Βόλου (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Τοπαλίδης (84’ Τόλιας), Αναστασίου (46’ Δημητρίου), Γρομητσάρης (Λογαράς), Ανδρέου (46’ Δεληζήσης), Κυριακίδης (61’ Μέτσε), Παναγιωτίδης (61’ Κριμιτζάς), Γαβριηλίδης (46’ Τσουκαλάς-79’ Μπάλας), Κάσσος (Ολαϊθόλα), Μιράντα (46’ Μορέιρα), Ροχάνο (46’ Σιαφά-75’ Τζιώρας).

ΑΕ Λάρισας (Κ. Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Παπαγεωργίου Αθ. (46’ Καλουτσικίδης), Κοζομού (78’ Μαϊδανός), Ηλιάδης (78’ Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο (78’ Γωγουβίτης), Θωμαΐδης (72’), Παπαγεωργίου Κ., Μιλτιάδης (46’ Πλέγας-78’ Γλυνός), Κούστα (46’ Όγκμποε), Πεντρόζο (72’ Μαυρίας), Τσουμάνης (46’ Νικολιάς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.