Μπαίνει στο Παγκόσμιο Α-Γ η Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ

Σήμερα Δευτέρα (4/9), μπαίνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο Βελιγράδι, και τα γυναικεία πληρώματά μας, στα οποία ανήκει η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ.

Συγκεκριμένα στις 11:37 ώρα Ελλάδας το πολύ νέο πλήρωμα του διπλού γυναικών που αποτελούν η Βολιώτισσα αθλήτρια με την Ευαγγελία Φράγκου θα πάει για την έκπληξη. Δίπλα θα έχουν τρεις βάρκες από τη Ρουμανία τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα επιδιώξουν να πάρουν τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις, ώστε να περάσουν απευθείας στα ημιτελικά. Αν τα καταφέρουν θα είναι σχεδόν αγκαλιά με το εισιτήριο για το Παρίσι αφού οι 11 από τις 12 βάρκες των ημιτελικών θα πάρουν τη πρόκριση.

Πιο μπροστά θα αγωνιστούν οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο και οι  Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού στο διπλό ελαφρών βαρών.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή (3/9) με το δεξί μπήκαν τα τρία πρώτα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ξεκίνησε στο Βελιγράδι της Σερβίας, αφού και τα τρία, όλα ανδρών, προκρίθηκαν στα προημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία μιας παραπάνω κούρσας, ενός επαναληπτικού.

Την αρχή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος, που αγωνίστηκε στην πρώτη κούρσα του παγκοσμίου, τον 1ο προκριματικό του σκιφ ανδρών και κατέλαβε την 1η θέση με χρόνο 6:45.46.

Λίγο αργότερα το δίδυμο του διπλού ελαφρών βαρών, ο Πέτρος Γκαϊδατζής με τον Πτελεάτη Αντώνη Παπακωνσταντίνου, πήρε την 4η θέση τερματίζοντας σε 6:21.47 και βέβαια το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή της πρεμιέρας σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία με τις δυο προηγούμενες, αφού το διπλό βαρύ του Θανάση Παλαιοπάνου και του Βολιώτη Γιάννη Καλανδαρίδη πήρε επίσης την 4η θέση με χρόνο 6:16.62 και βέβαια την πρόκριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.