Μπορίνος: «Θέλουμε ισονομία, είναι η 4η φορά που η Σκιάθος παίζει δύο ματς σε λιγότερο από 24 ώρες»

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ. Σκιάθου καλείται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (6-7/4) ν’ αγωνιστεί σε δύο εντός έδρας παιχνίδια σε λιγότερο από 18 ώρες. Το πρώτο είναι εξ αναβολής σήμερα στις 18.30 με την ΑΕΔ Πλατυκάμπου και το άλλο στις 12μ. την Κυριακή για την 21η αγωνιστική της Α2 ΕΣΚΑΘ (1ος όμιλος) με τον Σπάρτακο Λάρισας.

Ο προπονητής του Γ.Σ. Σκιάθου, Μάριος Μπορίνος, ζητά με δήλωσή του στο magnesiasports να υπάρχει ισονομία.

Αναλυτικά: «Είναι η 4η φορά φέτος που αναγκαζόμαστε να παίξουμε δύο ματς σε λιγότερο από 24 ώρες. Tώρα υπάρχει η δικαιολογία ότι είναι αδιάφορα ματς. To δέχομαι, αλλά τον Ιανουάριο παίξαμε δύο ματς εκτός έδρας σε 24 ώρες με διπλή διανυκτέρευση στη Λάρισα με δυο ανταγωνιστές, τον Φοίβο και τη Φαλάνη, γιατί μας το ζήτησε η ΕΣΚΑΘ. Άλλες δύο φορές έγινε το ίδιο στη Σκιάθο και αυτό γιατί είχαμε τέσσερις αναβολές λόγω απαγορευτικών. Καμιά με δικιά μας ευθύνη δηλαδή.

Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες, αλλά πρέπει να υπάρχει ισονομία. Για παράδειγμα, όταν παίζουμε διπλό ματς, θα πρέπει να γίνεται το ίδιο και με τον αντίπαλο. Με εξαίρεση δύο ομάδες, οι άλλες δύο ανέβαλαν το δεύτερο παιχνίδι τους και το έβαλαν μεσοβδόμαδα με τις ευλογίες της ΕΣΚΑΘ. Καμιά ισονομία.

Επίσης το Σαββατοκύριακο των Αποκριών δεν έγινε όλη η αγωνιστική. Εμείς είχαμε δυο χρωστούμενα ματς τότε εντός έδρας και ζητήσαμε να παίξουμε το ένα ματς εκείνο το Σαββατοκύριακο, για να μην παίξουμε δύο σερί στη συνέχεια. Καμιά από τις αντιπάλους δεν  δέχτηκε να  έρθει να παίξει, γιατί οι παίκτες θα έλειπαν για τριήμερο. Και πάλι με τις ευλογίες της ΕΣΚΑΘ.

Το τελευταίο όμως γεγονός που για μένα φανέρωσε τις προθέσεις της ΕΣΚΑΘ για εμάς ήταν, όταν μας ζητήθηκε από την επιτροπή πρωταθλήματος να ταξιδέψουμε Σάββατο απόγευμα με καράβι στον Βόλο, να πάμε με πούλμαν στη Λάρισα να παίξουμε με τον Αστέρα το βράδυ, να γυρίσουμε με πούλμαν μεσάνυχτα στον Βόλο, να κοιμηθούμε 4-5 ώρες με το ζόρι και να ξυπνήσουμε στις 6.30 το πρωί να φύγουμε με καράβι από Βόλο μαζί με τον Αστέρα, ώστε να παίξουμε στη Σκιάθο το δεύτερο μας παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο.

Δύο ματς σε 15 ώρες, με δύο ταξίδια με καράβια και πούλμαν. Ευτυχώς ήταν κάθετα αντίθετος ο Αστέρας και το θέμα έφτασε μέχρι την ΕΟΚ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το ένα ματς, γιατί οι δικές μας λογικές αρνήσεις δεν εισακούστηκαν.

Καταλαβαίνω ότι έχουν πολλά να διαχειριστούν στην ΕΣΚΑΘ, κυρίως το πρόβλημα των διαιτητών, αν και έχουμε προτείνει λύση και γι’ αυτό το θέμα ζητώντας να γίνουν ματς καθημερινές στον Βόλο και στη Λάρισα, για να αποφορτιστεί το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, όπως γίνεται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ηλεία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι η Σκιάθος ως η μόνη νησιώτικη ομάδα σε όλη την ΕΣΚΑΘ δεν χρήζει της ίδιας αντιμετώπισης, αντιθέτως το πρωτάθλημα γίνεται με μειονεκτικούς όρους για εμάς και δεχόμαστε συνεχώς λόγω της καλής προδιάθεσης των ανθρώπων της διοίκησης όλες τις αποφάσεις της ΕΣΚΑΘ εναντίον μας.

Δεν αναφέρομαι καν στο κομμάτι των οικονομικών, των διπλάσιων μισθών διαιτητών-γραμματείας, των διανυκτερεύσεων σε κάθε εκτός έδρας ματς, που δεν είναι ακριβώς αρμοδιότητα ΕΣΚΑΘ, αλλά που ποτέ δεν έχει υπάρξει μέριμνα, για να βοηθηθούμε. Όμως θεωρούμε αναγκαία την ίση αντιμετώπιση όλων των ομάδων όσον αφορά το πρόγραμμα, καθώς ως προπονητής πρέπει να εξασφαλίσω την ακεραιότητα και υγεία των αθλητών μου που διαρκώς με τέτοιες αποφάσεις απειλείται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.