Οι Έλληνες προπονητές «διδάσκουν» μπάσκετ στην Ασία

O Παναγιώτης Γιανναράς ανέλαβε την Εθνική του Κατάρ

Στο Κατάρ, και πιο συγκεκριμένα στην «Qatar Club», θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φώτης Τακιανός. Ο Μακεδόνας τεχνικός τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει με προορισμό το Εμιράτο της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να πιάσει και επίσημα δουλειά.

Ο Τακιανός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του Λευτέρη Κακιούση το 2004 στον Ηρακλή. Ακολούθως συνεργάστηκε ως ασίσταντ κόουτς στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ως πρώτος προπονητής μετράει τρεις ανόδους στην Α1 με το Πανόραμα, τον ΚΑΟΔ και τη Λευκάδα. Έχει, επίσης, συνεργασίες με το Ρέθυμνο, τα Τρίκαλα και την ΑΕ Λεμεσού.

Η λίστα των Ελλήνων κόουτς που εργάζονται σε χώρες της Ασίας διαρκώς μεγαλώνει. Πρόσφατα η Αλ Νασρ Ριγιάντι της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Στράτο Κουκουλεκίδη, ενώ ο Κύπριος Παναγιώτης Γιανναράς είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κατάρ.

Παράλληλα, στην Κίνα και τους Βeijing Dugs παραμένουν οι Γιάννης Χριστόπουλος και Χάρης Μαρκόπουλος, ενώ στην ίδια χώρα πλέον βρίσκεται και ο Μάνος Μανουσέλης, που ανέλαβε χρέη assistant coach στους Shanghai Sharks, στο πλευρό του Λι Κίπινγκ. Πρόεδρος της ομάδας μάλιστα είναι ο θρύλος του NBA Γιάο Μινγκ.

Στην Κίνα θα εργάζεται από την νέα σεζόν κι ο Αλέξης Φαλέκας, μέχρι πρότινος μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ. Ο Φαλέκας αποδέχθηκε την πρόταση της «Ξινγιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς» και θα είναι ο βοηθός του αμερικανού Μπράιαν Γκούρια.

Στον Λίβανο και στην Αλ Ριάντι συνεχίζει για τρίτη σεζόν ως βοηθός προπονητή ο Μπάμπης Καϊταντζίδης, ενώ στο Κατάρ και την Αλ Αχλί παραμένει ο Τάκης Φωτεινάκης. Ο Στέφανος Δέδας παραμένει στην Τουρκία και την Μπαχτσεσεχίρ.

Τελος, ο Χρήστος Μαρμαρινός αποδέχθηκε πρόσφατα πρόταση που του έγινε από ομάδα της Ιαπωνίας. Ο 42χρονος τεχνικός έκλεισε στη Νισινομίγια Στορκς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.