Ολοκληρώθηκε ιδανικά ο Αύγουστος για τον ΣΔΥΒ (pics)

Δεύτερος στον Ολυμπο σε διαδρομή 65 χλμ ο Μπουμπουζιώτης του ΣΔΥΒ

Ιδανικά ολοκληρώθηκε και ο Αύγουστος για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που μετείχαν σε 4 ακόμη αγώνες που έγιναν στη Μακεδονία. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση σε ultra αγώνα βουνού στον Όλυμπο, στον Olympus Geotrail 2023 που έγινε στη βόρεια πλευρά του Βουνού των Θεών με επίκεντρο την Παλαιά Βροντού.

Δεύτερος στον Ολυμπο σε διαδρομή 65 χλμ ο Μπουμπουζιώτης του ΣΔΥΒ

Ο δρομέας του ΣΔΥΒ τερμάτισε τη διαδρομή 65 χιλιομέτρων «Alpine Olympus Ultra – alou» με υψομετρική 5.000μ σε 15 ώρες 29:59 και κατέλαβε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης, σε κοινό τερματισμό με τον θρύλο των ορεινών αγώνων και διοργανώσεων Λάζαρο Ρήγο, με τον οποίο έτρεξε μαζί όλη τη διαδρομή.

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή 27 Αυγούστου, έγινε ο «7ος Αγώνας Δρόμου Πολύγυρος Run Χαλκιδική» 5 χιλιομέτρων, με την Τόνια Τσιρογιάννη να αναδεικνύεται 3η στην κατηγορία και 8η στη γενική κατάταξη των γυναικών με χρόνο 26:21. Όγδοος στην κατηγορία ήταν ο Αχιλλέας Καλαμάκης.

Τσιρογιάννης και Καλαμάκης στον Πολύγυρο

Οκτώ ήταν οι συμμετοχές των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου στον Φανούριο Δρόμο «Τιμή και Τάμα» απόστασης 12 χιλιομέτρων, που έγινε την Κυριακή 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, στο Ανατολικό του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Καλαγκάνης τερμάτισε 8ος με χρόνο 1:04:38. Στη 12η θέση ακολούθησε ο Γιάννης Φιλομούζης με 1:10:11 και στη συνέχεια ήταν οι: Αλέξανδρος Τσιγάρας 17ος με 1:13:03, Φανή Χασιώτη 4η με 1:16:44, Αφροδίτη Ροντογιάννη 5η με 1:17:47, Κατερίνα Τσιτσιλίδα 6η με 1:18:15, Ντίνος Πεταλωτής 30ος με 1:34:58 και Γεωργία Ζουρνατζόγλου 9η με 1:37:00.

Η αποστολή του ΣΔΥΒ στον Φανούριο Δρόμο

Μία ημέρα μετά, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου το απόγευμα έγινε ο Δρόμος Αλληλεγγύης Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη». Το «παρών» από τον ΣΔΥΒ έδωσε και φέτος ο Μάκης Κοσμίδης, που τερμάτισε 61ος με χρόνο 26:50.

Στην Κατερίνη έτρεξε ο Κοσμίδης

Η συνέχεια

Εντυπωσιακή είναι η συνέχεια για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο 14ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.

Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, στις 16 Σεπτεμβρίου ο 5hours Ερμής Θεοχαρόπουλος στη διαδρομή 53χλμ Ιωάννινα-Άγναντα, στις 17 του μήνα το Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου 2023 και ο 17ος Hercules Mountain Marathon Οίτης.

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο 17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και οι εγγραφές θα συνεχίζονται για λίγες ημέρες ακόμη. Μέχρι στιγμής από τον ΣΔΥΒ έχουν γραφτεί στις διαδρομές των Ιωαννίνων οι:

30 χιλιόμετρα Αντωνία Ελευθεράκη, Κώστας Γούσιας, Γιάννης Καρβούνης, Απόστολος Κουβλάκης, Έλενα Κουμπή, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Διονυσία Μανιάτη, Στέφανος Μουρογιάννης, Κώστας Ξένος, Κώστας Σκοτίδης, Βάνα Σπύρου, Πασχάλης Στάνιος

30χλμ δυναμικό βάδισμα Θανάσης Τσιάτσιος

10χλμ Δημήτρης Ζιζάνης, Γιάννης Καζανίδης

5χλμ Αικατερίνη Μπασδέκη.

Στις 24 Σεπτεμβρίου σειρά θα πάρει το 11o Skiathos Trail Run 2023 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν ο 10ος Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη» και ο 10ος Αχίλλειος Άθλος στα Φάρσαλα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο 41ο Σπάρταθλον 2023 Αθήνα – Σπάρτη 246 χιλιόμετρα, θα αγωνιστούν οι Κώστας Αγλαΐνης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Μάρθα Ξηροφώτου, Γιάννης Πανταζής και Χρήστος Παρασκευάς.

Την 1 Οκτωβρίου θα γίνει ο 7ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού «Almyros City-Zerelia Meteor Lakes» και την ίδια ημέρα ο 3ος Ημιμαραθώνιος Σερρών.

Στις 15 Οκτωβρίου, το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023 διοργανώνεται από τον ΣΔΥ Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος. Ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε δωρεάν μετακίνηση για την Πάτρα με αυθημερόν επιστροφή, με το λεωφορείο που θα ναυλώσει η διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Λάρισα και θα περάσει από τον Βόλο.

Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει το Ultra Pelion Trail 2023, και στις 19/11 ο «Θεοφίλειος» Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Ανακασιά Πηλίου.

Για τις 11-12 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας. Αισίως 168 έγιναν οι συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου της ομαδικής εγγραφής, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται όσοι γράφτηκαν ατομικά, μετά από 12 νέες εγγραφές του ΣΔΥΒ και από τρεις ακυρώσεις.

Στο προσεχές διάστημα, στον Ημιμαραθώνιο Κοπεγχάγης θα τρέξουν οι Ανθούλα Γιάκα, Δημήτρης Γκουβάνης και Χρήστος Γκουβάνης. Ο Νίκος Μόσιος, ο Παντελής Τουρτούρης και ο Θωμάς Σδούκος, θα συμμετέχουν στον διασημότερο Μαραθώνιο του κόσμου, του Βερολίνου. Στον Μαραθώνιο Ρώμης 2024 θα μετέχουν οι Χρήστος Αλεξανδρίδης, Αντώνης Κόπανος.

Καθαρισμός παραλιών Κάτω Γατζέας και Αναύρου

Με χαρά δέχθηκε ο ΣΔΥΒ την πρόσκληση της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «My Beach. Our Planet», που θα γίνει από την Pernod Ricard Hellas σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από ώρα 11.00 ως 13.00 θα γίνει καθαρισμός της Κάτω Γατζέας και την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα, καθαρισμός του Αναύρου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.mybeachourplanet.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.