Ολυμπιακός Βόλου: Επενδυτές και χρήματα χωρίς δημοσιότητα και παρότρυνση για παραιτήσεις!

Κάποια στοιχεία αλλά όχι όλα τα βασικά ήρθαν στο προσκήνιο στην κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκου Τσεκούρα, με τον πρόεδρο των επενδυτών Γιάννη Παπαδόπουλο, που δεν αποκάλυψε ποιοι είναι οι επενδυτές, ούτε πόσα χρήματα θα βάλουν, αλλά ζήτησε την παραίτηση των κκ Τσεκούρα-Πέγιου!

Αρχικά, ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Το έχουμε αποδεχθεί ως ΔΣ αλλά θα φέρουμε το συμφωνητικό συνεργασίας προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση, αν και το καταστατικό μας δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσουμε μόνοι μας. Το κάνουμε γιατί σεβόμαστε όλα τα μέλη του συλλόγου και θέλουμε να έχει ισχυρή αποδοχή από τα μέλη μας».

Επίσης υπογράμμισε: «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος, εκτός από την προτροπή μέλους του συλλόγου να οδηγήσουμε τον σύλλογο στο Πρωτοδικείο για ν’ αναλάβει. Μόνη έγγραφη και τεκμηριωμένη πρόταση ήταν αυτή του κου Παπαδόπουλου. Από σήμερα και αφού ως διοίκηση αποδεχθήκαμε το συμφωνητικό, δεν συζητάμε άλλη πρόταση. Αν παρουσιαστεί άλλη πρόταση εκ των υστέρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεκούρας, συμπληρώνοντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε… σταύρωση και ότι θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να αποφύγει την εσωστρέφεια και τη γκρίνια μεταξύ άλλων για να οδηγηθεί στην… Ανάσταση. «Ο κ. Παπαδόπουλος έχει την πλήρη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα βρει τους συνεργάτες του».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για άτομα που τον εμπιστεύονται, και επανέλαβε ότι στο συμφωνητικό ορίζεται σαφώς πως πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο ή τον Ολυμπιακό Βόλου, και ότι τα γνωρίζει από την επαγγελματική δραστηριότητά του, άτομα που μπορεί να εδράζουν και στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ονόματα ωστόσο δεν έδωσε στη δημοσιότητα, ούτε αποκάλυψε πόσα χρήματα θα βάλουν στον Ολυμπιακό Βόλου. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι πρόκειται για μία συμφωνία με τον Ερασιτέχνη για τέσσερα χρόνια, δεν μίλησε για αγωνιστικούς στόχους, ενώ για τα οικονομικά απλά απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι θα είναι επιτυχία την πρώτη χρονιά να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, με τους επενδυτές να θέλουν να δουν τα χρήματά τους να επενδύονται σωστά. Μέσα σε όλα διευκρινίστηκε ότι το επενδυτικό σχήμα δεν έδωσε εγγυητική επιστολή στον Ερασιτέχνη.

Σε αντίθεση όμως με τα παραπάνω, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για γενικότερη ενημέρωση του κόσμου ώστε: «Να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Να σπάσει σε έναν βαθμό αυτό που συνηθίζεται να γίνεται στις ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα, η ομερτά. Θα υπάρχει δηλαδή πλήρης επίγνωση των πεπραγμένων, της στοχοθέτησης και του πλάνου το Ολυμπιακού Βόλου»! Για να σπάει η εσωστρέφεια του συλλόγου όπως υποστήριξε…

«Όση τριβή και να δεχθούμε από τη βολιώτικη κοινωνία και το βολιώτικο ποδόσφαιρο, εμείς θα κρατήσουμε την απόσταση Αθήνας-Βόλου, γιατί θεωρούμε ότι για να πετύχει το εγχείρημα, όσο πιο λίγο μας «κάνετε» Βολιώτες, τόσο πιο καλά θα πάει» σημείωσε επίσης κάνοντας λόγο για τη μεγάλη εικόνα χωρίς να συμπαρασύρεται το σχήμα από την καθημερινότητα. «Θα ήταν τιμή μας να είμαστε Βολιώτες. Η απόσταση εξασφαλίζει καθαρό μυαλό» επεσήμανε πάντως. Βέβαια έκανε λόγο και για πλάνο που μπορεί να μην το συλλάβει κανείς, ή δεν θα μπορούν να το επικοινωνήσουν… «Δεν θα αφιερώσω ούτε μία μέρα, με πολιτικά, πόσο μάλλον μικροπολιτικά αντικείμενα. Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ν’ ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο» συμπλήρωσε επίσης.

Γιατί λοιπόν στον Ολυμπιακό Βόλου;

«θα μας κρίνει η ιστορία όλους μας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε για τους επενδυτές: «Θα πέσουμε στη φωτιά για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, πάντα με τίμιο και νόμιμο τρόπο, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν εμάς και δεν πιστεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί δεν έχουν καμία σχέση, και ούτε εγώ θα ήθελα να έχουν σχέση».

Ο κ. Τσεκούρας είπε μάλιστα για τους επενδυτές ότι το ΔΣ έχει μία εικόνα, μία σκιαγράφηση και ότι: «Εμείς πλέον δεν ξαναμιλάμε για το ποδοσφαιρικό τμήμα». «Είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε διοικούσα επιτροπή, είμαστε εκπρόσωποι» ανταπάντησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει τίμημα αγοραπωλησίας.

Για το τι θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Τσεκούρας απάντησε ότι θα αναγνωστούν τα βασικά του σημεία. «Δεν θα πούμε όμως ποιοι είναι από πίσω. Βλέπω μία εμμονή! Ρωτήσατε ποτέ ποιοι ήταν πίσω από αυτούς που διοίκησαν τον Ολυμπιακό Βόλου;» σημείωσε, ενώ για το αν η ΓΣ αποφανθεί αρνητικά απάντησε: «Θα πάμε στα σπίτια μας, αν δεν μας θέλουν! Αυτοί που θα ψηφίσουν θ’ αναλάβουν την ευθύνη τους στον σύλλογο»!

Γιατί λοιπόν τον Ολυμπιακό Βόλου και όχι κάποια άλλη ομάδα και όχι σε άλλη περιοχή; «Αυτήν τη στιγμή βρέθηκε μία ευκαιρία, δεν θα το κάναμε για πολλές ομάδες. θεωρούμε ότι το brand name μπορούμε να το «εκμεταλλευτούμε» και θέλαμε να είναι πρόσφατο, όχι όπως η Καστοριά πχ που τελευταία ήταν το 1979-80. Στην Καστοριά είναι ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες κτλ. Ευτυχώς στον Βόλο υπάρχουν ακόμη παιδάκια που είναι Ολυμπιακός Βόλου. Το fan base μπορεί να κάνει το μαγαζί βιώσιμο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα, που αν το καταφέρεις θα είσαι ομάδα της γειτονιάς» απάντησε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας (ενώ αναφέρθηκε το παράδειγμα του Απόλλωνα Λάρισας) ότι δεν ενδιαφέρει η κατηγορία. «Να πάω στον Απόλλωνα Λάρισας και πώς να εκμεταλλευτώ το brand name στη Λάρισα, που η ΑΕΛ έχει πάρει πρωτάθλημα;».

Μένει ως έχει η ομάδα; Ο εκπρόσωπος των επενδυτών ήταν κατηγορηματικός ότι όπως είναι ο Νίκος Μπουντούρης στο μπάσκετ, θα είναι και τα άτομα που θα ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενδεχομένως κάποια με συγκεκριμένους ρόλους. Επεσήμανε δε ότι η χρήση των χρωμάτων και του σήματος της ομάδας αφορά μόνο αυτούς, αποκλείοντας τη συνεργασία με άλλο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Να παραιτηθούν»!

Μετά από λίγο, ήρθε η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου που έφερε περισσότερη συζήτηση. Αφού ο Νίκος Τσεκούρας σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μεταβιβάζεται βάσει καταστατικού, ούτε το σήμα ούτε τα χρώματα, αν υπάρχει έστω και ένα μέλος που διαφωνεί. Όμως συμπλήρωσε: «Να πάρουμε ομάδα μπορούμε. Να τη δώσουμε δεν μπορούμε».

«Εμείς ως Αθηναίοι έχουμε μάθει ότι όταν αποτυγχάνουμε υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία. με τον κο Τσεκούρα δεν έχω κανένα παράπονο και η σχέση μας είναι άριστη. παρ’ όλ’ αυτά  θεωρώ ότι καθαρά ποδοσφαιρικά και αθλητικά, υπάρχει μία σειρά από λάθη που έχουν γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην έχει υπάρξει παραίτηση του κου Τσεκούρα, ως υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος, και του κου Πέγιου ως μέλους του εγχειρήματος. Είναι προσωπική άποψη και δεν είμαι όργανο του συλλόγου. Για μένα θα πρέπει να παραιτηθούν, από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει. Θα πρέπει να υπάρξει μία σαφής παραίτηση και ανάληψη ευθυνών» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εκεί έγινε το μπέρδεμα… «Δεν είπε για τον Ερασιτέχνη» έλεγε ο κ. Τσεκούρας, ο γραμματέας Δημήτρης Μουρτζίνος ρωτούσε τον κο Παπαδόπουλο από πού θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθούν, και ο κ. Παπαδόπουλος απαντούσε ότι έχει την εικόνα ότι έχουν χωριστεί ανά πρόσωπα τα τμήματα, λέγοντας: «Υπάρχουν και λάθη στη ζωή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, παραιτούμαστε και από εκεί και πέρας μας κρίνει η ΓΣ. Δεν λέω να παραιτηθεί όλη η διοίκηση. Δεν φταίει ο Κυριακόπουλος που έπεσε το ποδόσφαιρο. Δεν θεωρώ ότι ο Τσεκούρας έχει κάνει κάτι».

Ξανά ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Ίσως δεν έγινε κατανοητό. Είπα ότι και πρόσφατα με επιστολή μου έχω αναλάβει την ευθύνη και είπα ότι δεν έχω καμία σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την παραίτηση τη δική μου ή του Δημήτρη (σ.σ. Πέγιου) θα την κρίνει η ΓΣ. Με το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν θα ασχοληθούμε, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου έχει άλλα επτά τμήματα».

«Μάλλον δεν κατάλαβε ο κ. Παπαδόπουλος ότι του έχουμε δώσει το ποδόσφαιρο. Τη διοίκηση την κρίνει η ΓΣ και κανένας Παπαδόπουλος και κανένας Πέγιος» σχολίασε ο κ. Πέγιος, και ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέμενε: «Δεν είμαι εγώ όργανο του Ερασιτέχνη και του Σωματείου. Αλλά θεωρώ ότι μετά από αυτήν την αποτυχία θα πρέπει να παραιτηθούν, και αν τα συγκεκριμένα δύο άτομα τα ξαναεκλέξει η ΓΣ θα είναι και οι πρώτοι μάγκες. Εγώ περίμενα μία παραίτηση»!

«Από τι να παραιτηθούμε; Από πρόεδρος του Ερασιτέχνη; Εγώ είμαι πρόεδρος στο μπάσκετ και στην κολύμβηση» ρώτησε ο κ. Τσεκούρας, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο ν’ απαντάει: «όχι κε Τσεκούρα, πρόεδρος του μπάσκετ είναι ο κ. Κυριακόπουλος»! Φυσικά, οι παρευρισκόμενοι ξεκαθάρισαν ότι ο πρόεδρος του ΑΣ είναι πρόεδρος όλων των τμημάτων…

«Εμείς δεν είχαμε τις δυνατότητες να φτάσουμε μέχρι τέλους» είπε καταληκτικά ο κ. Τσεκούρας, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να σχολιάζει: «Συγγνώμη με συγγνώμη διαφέρει. Μια φορά θέλω ν’ ακούσω «φταίω» και τέλος. Ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι παραπροηγούμενοι».

«Δικαιώνεται ο Λουκάς που είχε πει ότι θα ζητήσετε την παραίτηση του Ερασιτέχνη» σχολίασε τέλος ο κ. Πέγιος, με τον Νίκο Τσεκούρα να επιμένει ότι υπήρξε παρανόηση….

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.