Πανηγύρισε την πρόκριση η Νίκη, 2-3 την Πύδνα

Με τέρματα των Μαλακασιώτη, Νικλητσιώτη και Κορέτα έφτασε στους οκτώ του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής

Η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα και σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνίζεται στοχεύει στη νίκη, είναι η μόνιμη επωδός του Στέφανου Ξηροφώτου κι αυτό αποδείχτηκε για άλλη μία φορά. Οι κυανόλευκοι, όσο επιβαρυμένοι κι αν ήταν από τα συνεχόμενα παιχνίδια, πήγαν στο Κίτρος να πάρουν την πρόκριση στην 3η αγωνιστική του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και το κατάφεραν, επικρατώντας με 2-3 της γηπεδούχου Πύδνας και φτάνοντας έτσι στον άτυπο τελικό του δευτέρου ομίλου, ουσιαστικά δηλαδή στους οκτώ του θεσμού.

Οι Βολιώτες αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 0-2 με γκολ στο 10’ του Μαλακασιώτη και στο 21’ του Νικλητσιώτη, αλλά στο τέλος του πρώτου μέρους και στην πρώτη φάση του δευτέρου η Πύδνα κατόρθωσε να ισοφαρίσει, με το δεύτερο τέρμα να σηκώνει πολλή συζήτηση για το αν ήταν οφσάιντ ή όχι. Όμως πολύ γρήγορα ήρθε το τρίτο και νικητήριο γκολ από τον Κορέτα, με τον Τζήμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να σώζει τη Νίκη δύο φορές.

Η Νίκη ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2, με το επιθετικό δίδυμο να αποτελείται από τους Μαλακασιώτη και Κορέτα, έχοντας από πίσω τους στον άξονα τους Μέτσε και Πετράκο και τους Νικλητσιώτη και Κόλα στα άκρα. Στην άμυνα ήταν οι Παπαγεωργίου και Δημολιός ως πλάγιοι μπακ και στο κέντρο αυτής οι Παπαδήμας και Ναουμίδης, με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια.

Ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία το σουτ του Μακράκη στο δεύτερο λεπτό, αλλά παρά το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων η συνέχεια ανήκε στη Νίκη, καθώς η ομάδα του Στ. Ξηροφώτου πέτυχε δύο γρήγορα γκολ.

Αρχικά στο 10’ έγινε το 0-1. Ο Νικλητσιώτης βρήκε πολύ χώρο μπροστά του από την πλευρά του και αφού μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» την μπάλα από τα αριστερά για τον Κορέτα, που δεν πρόλαβε. Ωστόσο, ήρθε από πίσω ο Μαλακασιώτης να σκοράρει με άψογο γωνιακό πλασέ μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Κούζα, που απλώς παρακολούθησε την πορεία της μπάλας.

Στο 14’ ακυρώθηκε γκολ του Κορέτα με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κόλα για οφσάιντ υπό τις διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου της Νίκης, αλλά στο 21’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2. Μετά από ένα-δύο του Κόλα με τον Νικλητσιώτη, ο δεύτερος βρέθηκε απέναντι από τον Κούζα και πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στο 42’ η Νίκη, κι ενώ είχε ακυρωθεί σωστά γκολ του Στούμπου με το κεφάλι, από δικό της κόρνερ έδωσε την ευκαιρία στον Πύδνα να βγάλει αντεπίθεση. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης βγήκε από τα δεξιά, με τον Μέτσε να μην μπορεί να τον προλάβει, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ναουμίδη και κατέληξε εντός της εστία του Τζήμα, που ξεγελάστηκε, για να γίνει έτσι το 1-2. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε μετά από τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους όλη η άμυνα της Νίκης και ειδικότερα οι Πετράκος, Ναουμίδης, Παπαδήμας, που βρίσκονταν εντός περιοχής, σταμάτησαν για οφσάιντ μετά την μπαλιά του Κόλα, ο Δήμας το εκμεταλλεύτηκε και τροφοδότησε τον Μακράκη, που ολομόναχος έκανε το 2-2 εν μέσω παραπόνων από τους Βολιώτες.

Η Νίκη δεν το ‘βαλε κάτω και στο 53’ απάντησε ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα. Ο Νικλητσιώτης με μαγική ενέργεια από τα αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κι έφτασε κοντά στη μικρή περιοχή, πασάροντας για τον Μαλακασιώτη, που δεν πλάσαρε, όπως θα ήθελε, με συνέπεια να διώξει ο Κούζας. Ωστόσο, επικράτησε αναμπουμπούλα κοντά στην εστία και ο Κορέτα από απόσταση αναπνοής με το μυτάκι βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 2-3.

Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη διαδέχτηκε μία δυσάρεστη, καθώς ο Δημολιός αποχώρησε αναγκαστικά στο 64’, πιάνοντας το πόδι του, και ο νεοεισελθών Παρασκευαΐδης πήγε δίπλα στον Ναουμίδη στο κέντρο της άμυνας, ενώ στ’ αριστερά τους μετατέθηκε ο Παπαγεωργίου και ως δεξί μπακ συνέχισε ο Παπαδήμας.

Στο 74’ και το 75’ εκτός εστίας πέρασαν τα σουτ του Γ. Κυπαρίσση και του Ιορδανίδη. Όσο περνούσε ο χρόνος, η Πύδνα γινόταν πιο πιεστική και στο δίλεπτο 80’-81’ χρειάστηκε ο Νίκος Τζήμας, για να κρατήσει το υπέρ της ομάδας του 2-3. Συγκεκριμένα στο 80’ μετά από συνεργασία Μακράκη-Κόλα ο δεύτερος, που από το 73’ μετατράπηκε σε αριστερό χαφ από αριστερό μπακ, σούταρε, για να αποκρούσει στην κλειστή του δεξιά γωνία ο Τζήμας, που στην επόμενη φάση είδε πάλι τους ίδιους παίκτες να συνεργάζονται. Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Μακράκης ήταν αυτός που εκτέλεσε, βγαίνοντας στο τετ-α-τετ, αλλά ο γκολκήπερ της Νίκης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια, κάνοντας θετική έξοδο και κλείνοντας το οπτικό πεδίο στον αντίπαλό του.

Στο 86’ ο Μακράκης αποβλήθηκε δίκαια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, προσπαθώντας να ξεγελάσει τον διαιτητή Χανίδη με πτώση του μέσα στην περιοχή της Νίκης μετά από μονομαχία του με τον Ναουμίδη. Έτσι η Πύδνα έμεινε με δέκα παίκτες, παρόλ’ αυτά μην έχοντας άλλη επιλογή συνέχισε να πιέζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με συνέπεια να μείνει το 2-3 μέχρι τη λήξη και η Νίκη να πάρει την πρόκριση.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ: Κούζας, Καραγκούνης, Λάμπης Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Τσατσαρής, Κυπαρίσσης Γ., Δήμας, Κυπαρίσσης Ν. (73’ Γούτσιος), Ιορδανίδης, Μακράκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός (64’ λ. τρ. Παρασκευαΐδης), Ναουμίδης, Παπαδήμας, Πετράκος, Μέτσε, Νικλητσιώτης, Κλεβί Κόλα (84’ Ζενούνης), Μαλακασιώτης (91’ Κόκκας), Κορέτα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.