Παπαδημητρίου: Με άλλον αέρα η Νίκη εναντίον μας, ποδοσφαιρικός μου πατέρας ο Β. Πανόπουλος

Ο Ιάσων Παπαδημητρίου με τη φανέλα της Τρίγλιας (πηγή: σελίδα facebook Π.Ο. Τριγλίας)

Μετά από δύο εξαιρετικές χρονιές με τον Kιλκισιακό και τον Eδεσσαϊκό, με τους οποίους κατέγραψε 50 συμμετοχές και 32 γκολ συνολικά, φέτος ο Βολιώτης σέντερ-φορ Ιάσων Παπαδημητρίου ανήκει στην Τρίγλια, την ομάδα που θα συναντήσει η Νίκη την Κυριακή για την 9η αγωνιστική της Football League εκτός έδρας.

Ο 25χρονος επιθετικός έχει κάνει μέχρι στιγμής αισθητή την παρουσία του, αφού έχει παίξει στα επτά από τα οκτώ ματς και έχει σκοράρει τρία τέρματα, το ένα με τη Βέροια που ήταν και το μοναδικό που μπήκε ως αλλαγή, και τα άλλα δύο τις τελευταίες δύο αγωνιστικές που σήμαναν ισάριθμα τρίποντα για την ομάδα του κόντρα σε Καλαμάτα και Ιαλυσό Ρόδου.

Ο υψηλόσωμος  στράικερ μίλησε στο magnesiasports.gr για την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του με τη Νίκη Βόλου την Κυριακή, τονίζοντας ότι οι φιλοξενούμενοι θα πάνε με άλλον αέρα σ’ αυτό το παιχνίδι λόγω της μεγάλης τους επιτυχίας με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές στη Football League, αναγνωρίζει τη δυναμική της Νίκης ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και εκφράζει την ελπίδα του για μία τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της Τριγλίας, που θα την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις.

Παράλληλα ερωτώμενος για τον Βασίλη Πανόπουλο, νυν γενικό αρχηγό της Νίκης, ο οποίος τον ανέδειξε ως προπονητής στον Μαγνησιακό, έκανε λόγο για τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, στον οποίο οφείλει πολλά από όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά ο Ιάσων Παπαδημητρίου, που συναντά για δεύτερη φορά τη Νίκη ως αντίπαλος (η πρώτη στο Νίκη-Πύδνα 1-1 στις 19/3/17) μίλησε στο Magnesiasports:

Για το ματς της Κυριακής μεταξύ της ομάδας του και της Νίκης:

«Το θέμα είναι ότι και οι δύο ομάδες είμαστε χαμηλά ακόμη στη βαθμολογία, οπότε θεωρώ ντέρμπι το παιχνίδι με τη Νίκη, γιατί με μία νίκη ξεφεύγεις από τις χαμηλές θέσεις. Και οι δυο  ομάδες έχουμε καλή ψυχολογία από τα επιτυχή αποτελέσματα της προηγούμενης βδομάδας, πόσο μάλλον η Νίκη Βόλου που έχει κερδίσει και το τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οπότε πιστεύω ότι θα έρθει με άλλον αέρα. Είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες και ειδικά μεσοεπιθετικά είναι πολύ καλή με τους Αργεντινούς και τους Ισπανούς.  Θεωρώ ότι δεν υπάρχει φαβορί, γιατί σε αυτή την κατηγορία κακά τα ψέματα δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί.  Από Κυριακή σε Κυριακή ο πρωτοπόρος μπορεί να χάσει από τον τελευταίο. Δε νομίζω ότι υπάρχουν “τρελές” διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και ευελπιστούμε να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για το αν για εκείνον είναι ξεχωριστό το κυριακάτικο παιχνίδι, επειδή είναι κόντρα σε μία ομάδα του τόπου του:

«Σίγουρα το να παίζεις αντίπαλος με μία ομάδα που είναι από την πόλη σου έχει μία ιδιαιτερότητα, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας, δεν το κοιτάς αυτό, αλλά το καλό της ομάδας σου».

Για το αν πιστεύει ότι πολλοί δεν είχαν αξιολογήσει τόσο θετικά την ομάδα της Τριγλίας:

«Όταν βλέπει ο αντίπαλος ότι χάσαμε  από τη Βέροια, από τα Τρίκαλα, από τον Θεσπρωτό ή από την Καβάλα,  θεωρεί ότι είτε εντός είτε εκτός έδρας θα πάρει τρεις βαθμούς εύκολα με μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήμασταν άτυχοι. Στα τελευταία δύο ματς, ωστόσο, έχουμε και το αποτέλεσμα κι αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε. Νομίζω ότι ωριμάσαμε ποδοσφαιρικά πλέον, γιατί για κάποια παιδιά η κατηγορία αυτή είναι κάτι πρωτόγνωρο. Σίγουρα φέτος είναι αλλιώς τα πράγματα, υπάρχουν ομάδες με ιστορία και βαριά φανέλα και έχεις άλλη πίεση».

Για το γεγονός ότι, αν και οι Βολιώτης, δεν έχει παίξει ακόμη στις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης και αν ισχύει στην περίπτωση του το “ουδείς προφήτης στον τόπο του”:

«Αυτό ακριβώς. Ουδείς προφήτης στον τόπο του. Η αλήθεια είναι ότι μου είναι κάπως στενάχωρο αυτό, γιατί εδώ και αρκετά χρόνια και η Νίκη και ο Ολυμπιακός έχουν μείνει στάσιμες στην τρίτη κατηγορία. Είναι κρίμα γι’ αυτές τις δύο ιστορικές ομάδες να βρίσκονται σε αυτές τις κατηγορίες και άλλες ομάδες χωρίς κόσμο και χωρίς έσοδα να βρίσκονται σε υψηλότερες κατηγορίες. Υπάρχει ταλέντο στο Βόλο, αυτό δεν το συζητώ, αλλά δεν το εκμεταλλεύονται οι ομάδες. Βλέπουμε παιδιά, όπως ο Λημνιός, ο Κατράνης, ο Στρούγγης, που είναι από τον Βόλο και κάνουν καριέρα, αλλά ποτέ ουσιαστικά δεν έπαιξαν σε ομάδες της πόλης και έφυγαν από πολύ μικροί. Είναι κρίμα να μην παίζουν στον Ολυμπιακό ή στη Νίκη οι Βολιώτες παίκτες ή να μην ξεκινούν εκεί στις επαγγελματικές κατηγορίες και να τους παίρνουν άλλες ομάδες από μικρή ηλικία».

Για το αν θα ήθελε να ξαναπαίξει στην πόλη του και σε μία από τις δύο ιστορικές ομάδες:

«Δεν αποκλείω το γεγονός να επιστρέψω σε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες στο Βόλο. Μακάρι να καλυτερέψουν τα πράγματα στον Βόλο».

Για το γεγονός ότι στον πάγκο της Νίκης την Κυριακή θα βρει ως γενικό αρχηγό τον προπονητή που τον ανέδειξε, τον Βασίλη Πανόπουλο:

«Για μένα ο Βασίλης είναι ποδοσφαιρικός μου πατέρας, γιατί ουσιαστικά από 14 χρόνων ξεκίνησα να συνεργάζομαι μαζί του. Μέχρι και τώρα συνεχίζουμε να μιλάμε και έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Ακόμη και όταν πήγα στην Ξάνθη όλο αυτό ξεκίνησε από τον Βασίλη, που μου έδωσε συμβουλές και έκανα κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους που ήξερε.  Αυτό που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνω στο ποδόσφαιρο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Βασίλη. Και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και με τα άλλα παιδιά που ήμασταν τότε στο Μαγνησιακό, τον Κορέτα, τον Κανταρτζή, τον Κόλα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που τους έχει βοηθήσει ακόμη και πιο μικρά, όπως ο Σαλαμούρας του ΠΑΟΚ».

Για το ότι η πρώτη του ομάδα, ο Μαγνησιακός, βρίσκεται σε κατιούσα πορεία:

«Θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη λειτουργία στον Μαγνησιακό, γιατί και πιο πριν από μένα και μετά έβγαζε παιδιά, πράγμα το οποίο πλέον δε γίνεται. Και με τα παιδιά αυτά που ήμασταν μαζί, όταν έρχομαι στο Βόλο και συζητάμε, καταλαβαίνω ότι όλοι στεναχωριόμαστε, γιατί, όταν μεγαλώνεις μαζί με κάποιον και ποδοσφαιρικά και εξωαγωνιστικά και βλέπεις ότι ένα σωματείο το οποίο σε ανέδειξε και είσαι δεμένος με αυτό έχει μία φθίνουσα έως καταστροφική πορεία, στεναχωριέσαι».

Χρ. Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.