Περιμένουν στήριξη και οι ομάδες βόλεϊ-Διαδικτυακή σύσκεψη με την ΕΟΠΕ

Δευτέρα 25/09 oι κληρώσεις της ΕΣΠΕΚΕΛ

Οι ομάδες βόλεϊ της Θεσσαλίας παλεύουν κι αυτές να βρουν τον βηματισμό τους, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, και προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχουν γίνει κινήσεις από την ΕΟΠΕ, με τα σωματεία να έχουν σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 20/09 με τη διοίκηση της ΕΟΠΕ και τον πρόεδρό της, Γιώργο Καραμπέτσο.

Ζητούμενο φυσικά η στήριξη, και οι ελαφρύνσεις, όπως έχουν πράξει ήδη και άλλες ομοσπονδίες προς τα μέλη τους, όπως είναι η ΕΟΚ και η ΕΠΟ. Έτσι, και τα σωματεία βόλεϊ ζήτησαν ανάλογες κινήσεις από την ΕΟΠΕ, με τον κο Καραμπέτσο να φέρεται να δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει τα σωματεία με όποιον τρόπο μπορεί.

Αρχικά, φαίνεται ότι η ΕΟΠΕ θ’ αναλάβει προσωρινά το κόστος των διαιτητών των αγώνων, ενώ θα εντείνει τις επαφές της με την Πολιτεία για την καλή λειτουργία των γυμναστηρίων. Σ’ αυτό το πλαίσιο και η διοίκηση της ΕΣΠΕΚΕΛ αναμένεται να έχει επαφές με την τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν και προπονήσεις και αγώνες.

Όσον αφορά την παροχή αθλητικού υλικού, οι απαιτήσεις είναι πολλές, και η ΕΟΠΕ θα έχει επαφές με χορηγούς σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να γίνουν πιθανότατα κάποιες εκπτώσεις σε περίπτωση αγοράς από την πλευρά των συλλόγων.

Όσον αφορά από εκεί και πέρα τα διαδικαστικά της ΕΣΠΕΚΕΛ, η Ένωση ετοιμάζεται για την κλήρωση που θα καταρτίσει τα προγράμματα των υπ’ ευθύνη της πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Έτσι, τη Δευτέρα 25/09 στις 20:00 και στη Λάρισα θα διεξαχθούν οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών Β’ Εθνικής, για το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΚΕΛ Γυναικών, αλλά και για τα ηλικιακά πρωταθλήματα (Νεανίδων, Κορασίδων, Παίδων, Παγκορασίδων και Παμπαίδων).

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.