Πρόκριση για Καλλιθέα και Μικρασιατικό Αστέρα

Λουκίνας και Κατάλντι στο ματς Καλαμάτα-Καλλιθέα

Δύο παιχνίδια περιλάμβανε σήμερα Πέμπτη (28/09) το πρόγραμμα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις Athens Kallithea και Μικρασιατικό Αστέρα να εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Η Καλλιθέα μάλιστα προκρίνεται άνευ αγώνα στον 6ο γύρο της διοργάνωσης, την ώρα που ο Μικρασιατικός θα βρει απέναντί του τον Πανσερραϊκό, αλλά στον 5ο γύρο.

Στο γήπεδο της Παραλίας το ματς κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, μετά την ισοπαλία 1-1 στην κανονική του διάρκεια, με νικήτρια την Καλλιθέα με 6-5!

Η «μαύρη θύελλα» έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κυρίως με τον Κυνηγόπουλο. Ωστόσο πήρε το προβάδισμα στο 41ο λεπτό, χάρη στην προβολή του Πασά, για να έρθει η ισοφάριση, όμως, από πλευράς φιλοξενούμενων, με γκολ του -πρώην παίκτη της Καλαμάτας- Λουκίνα στο 80’.

Στην παράταση, οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» και με… δέκα παίκτες αμφότερες, καθώς στο 113ο λεπτό ο Ντεμέτριους χτύπησε εκτός φάσης τον Ραπόσο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, ενώ στη γενικευμένη σύρραξη που ακολούθησε δόθηκε νέα κόκκινη κάρτα στον Βαλεριάνο, που επίσης επιτέθηκε σε αντίπαλο!

Στα πέναλτι, Γιαννίκογλου και Πάντιος απέκρουσαν τις εκτελέσεις των Βασιλόγιαννη και Κατάλντι αντίστοιχα, με τον Μόζερ να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ στην 14η εκτέλεση και να χαρίζει έτσι την πρόκριση στην Athens Kallithea!

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι ο Μικρασιατικός Αστέρας συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του στην διοργάνωση, επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Παραλιμνίου!

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, μόλις στο 12ο λεπτό, ωστόσο το σουτ του Παληγεώργου σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41’, με πλασέ του Σταμούλη μετά από ασίστ του Γεραγωτέλλη.

Ο Μικρασιατικός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παληγεώργο να κερδίζει πέναλτι και τον Σαπαλίδη να ευστοχεί, πετυχαίνοντας το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με… το ίδιο νόμισμα, καθώς ο Ελέζι μείωσε σε 2-1 από την άσπρη βούλα, μετά από ανατροπή του Καριοφύλλη, στο 84’. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, ο Σαπαλίδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα της 4ης φάσης

Τετάρτη 27/9

Κοζάνη – Χανιά 1-2

ΑΕΛ – Τηλυκράτης Λευκάδας 3-0

Παμβουπρασιακός – Νίκη Βόλου 1-3

Αχαρναϊκός – Πιερικός 1-0

Πέμπτη 28/9

Μικρασιατικός – Απόλλων Παραλιμνίου 3-1

Καλαμάτα – Athens Kallithea 1-1 (5-6 στα πέναλτι)

Τετάρτη (4/10)

Αιγάλεω – Διαγόρας

Τα ζευγάρια της 5ης φάσης

Αχαρναϊκός-Κηφισιά

Πανθρακικός / Εθνικός – Γιούχτας εναντίον Ατρομήτου

Αιγάλεω – Διαγόρας εναντίον Παναιτωλικού

Λεβαδειακός – Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας εναντίον Λαμίας

Χανιά – ΟΦΗ

Μικρασιατικός – Πανσερραϊκός

Αλμωπός Αριδαίας ή Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα – ΝΠΣ Βόλος

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην έκτη φάση

Athens Kallithea

Νίκη Βόλου

ΑΕΛ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.