Πρωταθλητής Παίδων ο Αιολικός στη Μαγνησία

Κοιτάει τη συνέχεια σε πανθεσσαλικό επίπεδο

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος μπάσκετ Παίδων Μαγνησίας της ΕΣΚΑΘ, ο Αιολικός Βόλου, έχοντας ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, τερματίζει πρώτος και κατακτά το πρωτάθλημα στον Νομό, ενώ ετοιμάζεται για τη φάση του πανθεσσαλικού πρωταθλήματος.

Για την ιστορία, είναι η τρίτη φορά στα εννέα χρόνια λειτουργίας του από την ίδρυσή του το 2013, που ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ν. Μαγνησίας. «Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο βρίσκεται πάντα στην κορυφή στα αναπτυξιακά τμήματα των πρωταθλημάτων στο Ν. Μαγνησίας, τόσο στα εφηβικά, όσο και στα παιδικά τμήματα» αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι το εφηβικό τμήμα είχε την πρωτιά στο Ν. Μαγνησίας  τα τέσσερα τελευταία χρόνια (2018-2021), ενώ τα έτη 2019 και 2020 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλίας και το 2021 δευτεραθλητής Θεσσαλίας.

«Για το 2022 την σκυτάλη πήραν οι μικροί του Αιολικού που όπως φαίνεται θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα χρόνια στο εφηβικό και ανδρικό τμήμα. Απώτερος σκοπός άλλωστε των ιθύνοντων του Αιολικού είναι να συμμετέχουν εξολοκλήρου οι έφηβοι στο πρωτάθλημα της Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσουν ιδιαίτερες αγωνιστικές εμπειρίες (ικανότητες;) έτσι ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί στα πρωταθλήματα των εφήβων. Ταυτόσημες απόψεις έχει και ο νέος προπονητής της αντρικής ομάδας, κος Στεργιόπουλος Γιάννης, που παρακολουθεί από κοντά τους μικρούς του Αιολικού, τον ενδιαφέρουν έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο να δουλέψει μαζί τους σκληρά που είναι  και το μέλλον του μαγνησιώτικου μπάσκετ. Αρωγοί στην όλη προσπάθεια η ομάδα των προπονητών του Αιολικού με τον υπεύθυνο της ακαδημίας Σαμαρά Αντώνη που είναι και η ψυχή του συλλόγου. Άξιοι συνεργάτες του ο Γουμενόπουλος Στάθης και ο Δεμίρης Κώστας» σημειώνεται επίσης.

Το ρόστερ των πρωταθλητών στον Νομό Μαγνησίας στους Παίδες για το αγωνιστικό έτος 2022 αποτελείται από τους Κώστα Ξανθά, Ιωσήφ Λάιο, Σπύρο Γουλέτσιο, Χρήστο Βόντζο, Αναστάση Στύλα, Ορέστη Χαντζή, Μανώλη Μαρτίου, Γιώργο Λεφάκη, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Αλέξανδρο Δαλούκα, Μάξιμο Σαββίδη και Αλέξανδρο Σελιτσανιώτη. Προπονητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς, υπεύθυνος της ακαδημίας του Αιολικού Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.