Σε προολυμπιακή ρεγκάτα για το Παρίσι οι Παπακωνσταντίνου και Καλανδαρίδης

Το πλήρωμα Καλανδαρίδη (αριστερά)-Παλαιοπάνου

Πολύ άτυχο το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών που έχασε την πρόκριση για μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Πτελεάτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής, αν και ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προημιτελικού, έχασαν την 3η θέση και την πρόκριση στον ημιτελικό κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τερματισμού από την Κίνα τερματίζοντας 4οι κι έτσι δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από το Βελιγράδι το ένα από τα επτά εισιτήρια για το Παρίσι . Ωστόσο θα έχουν την ευκαιρία σε δύο προολυμπιακές ρεγκάτες (την Ευρωπαϊκή και την τελική) της επόμενης χρονιάς να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε το διπλό σκιφ των ανδρών κι έμεινε εκτός ημιτελικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Θανάσης Παλαιοπάνος με τον Βολιώτη Γιάννη Καλανδαρίδη ξεκίνησαν από την 3η θέση στα 500μ, αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στην 4η για να τερματίσουν 5οι τελικά με χρόνο 6:59.74 κι ενώ η 3η Γερμανία τερμάτισε σε 6:46.11. Έτσι θα αγωνιστούν για τους ημιτελικούς Γ-Δ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι από την τελική Προολυμπιακή ρεγκάτα που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Σήμερα Πέμπτη (7/9) στις 17:05 οι Π. Γκαϊδατζής-Αντ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους και να αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ-Δ για μια θέση στον Τελικό Γ’, όπως και το διπλό των ανδρών οι Θ.Παλαιοπάνος-Γ. Καλανδαρίδης που στις 17:57 θα παλέψουν για μια θέση επίσης στον Τελικό Γ’. Το ίδιο και το διπλό των κοριτσιών με τις Ε. Φράγκου-Σ. Δαλίδου στις 18:11.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.