Συγκέντρωση σε άμυνα κι επίθεση ζητά ο Πασκουάλ ενόψει Αναντολού Εφές

«Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει τη νίκη επί του Ολυμπιακού», σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Οι «πράσινοι» αναχώρησαν για την Πόλη, όπου αύριο το βράδυ (16/11, 19:30) θα αντιμετωπίσουν την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα ματς-φωτιά που ακολουθούν για το «τριφύλλι» (Ολυμπιακός για την Α1, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στην διαβολοβδομάδα που έρχεται) και στα οποία ο Παναθηναϊκός θα μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει της απαιτητικής χρονιάς που έχει ξεκινήσει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι οι παίκτες του έχουν ξεχάσει το ματς με τον Ολυμπιακό, παραδέχθηκε ότι ο αυριανός αγώνας είναι εξαιρετικά δύσκολος και ζήτησε από τους παίκτες του ιδιαίτερη προσοχή σε άμυνα κι επίθεση εάν θέλουν να φύγουν με το «διπλό» από την Πόλη.

«Ξέρουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην επίθεση, είναι πρώτη στα τρίποντα, έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες με εμπειρία. Κάνει πολύ καλή σεζόν και είναι σε τοπ επίπεδο.

Πρέπει να προετοιμαστούμε και να παίξουμε καλή άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί και στην επίθεση γιατί έχουν μείνει μόνο μία φορά κάτω από τους 80 πόντους, οπότε πρέπει να είμαστε καλοί και σε επίθεση και σε άμυνα», είπε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον έλεγχο των ριμπάουντ:

«Θα είναι σημαντικό, όπως και το να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Είμαστε καλά στα δίποντα και πρέπει να έχουμε καλά ποσοστά κοντά στο καλάθι. Όλες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, το μυαλό μας να είναι 100% εκεί και, αν το κάνουμε, θα έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε».

Για το αν έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό η νίκη επί του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις, το προηγούμενο παιχνίδι είναι παρελθόν και πρέπει να σκεφτείς το επόμενο, όποιο και αν είναι το συναίσθημα που έχεις.

Κάνουμε άλλο ένα βήμα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Ήταν μία μεγάλη νίκη για μας και τους οπαδούς, στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά αυτό πέρασε και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο, γιατί, όταν κερδίζεις εκτός έδρας, είναι κάτι έξτρα και αυτός είναι ο στόχος μας».

Επίσης μίλησε και για την κατάσταση του Γκιστ: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος, χθες δεν προπονήθηκε. Θα δούμε σήμερα τι θα γίνει, δουλεύει με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές. Θα το πάμε προπόνηση με προπόνηση και θα δούμε αν θα προπονηθεί απόψε».

Τόμας: «Να παίξουμε με αυτοπεποίθηση»

Τους παίκτες του «τριφυλλιού» εκπροσώπησε ο Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε στη δυσκολία του αγώνα: «Έχουν φτιάξει ένα καλό σύνολο, παίζουν πολύ καλά και είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ξεκίνησαν καλά, παίζουν σκληρά και έχουν πάρει μερικές καλές νίκες, οπότε δεν θα είναι εύκολο».

Πρόσθεσε ακόμη: «Νίκες, όπως αυτή με τον Ολυμπιακό, δίνουν αυτοπεποίθηση και ώθηση και νομίζω ότι τα έχουμε. Κερδίσαμε μερικά συνεχόμενα ματς, νιώθουμε καλά αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο και πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.