Βίοι αντίθετοι για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου

Από το ζενίθ στο ναδίρ στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής

Από τη μία η Νίκη Βόλου παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής, από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε και πάλι ήττα με διψήφια διαφορά, και δεν έχει γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός ροζ φύλλου αγώνος, με βάση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι βίοι κυριολεκτικά αντίθετοι, με τη Νίκη Βόλου να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, καθώς είναι η μία από τις δύο αήττητες ομάδες μαζί με τον Έσπερο Λαμίας, έχοντας κερδίσει διά πυρός και σιδήρου την Αναγέννηση Καρδίτσας (67-65) το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λευκάδα από την τοπική Δόξα ηττήθηκε για τρίτη φορά (91-54) και είναι στο 0-3 μαζί με τους Πρωτέα Γρεβενών και ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Άντεξε στο τέλος

Όσον αφορά το παιχνίδι της Νίκης Βόλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όποια από τις δύο ομάδες και να κέρδιζε θα ήταν λογικό με βάση την εικόνα του αγώνα, και στην τελευταία λεπτομέρεια (με τις κατάλληλες άμυνες, το σκριν του Ιντό και το λέι απ του Σιπητάνου) καλύτεροι ήταν οι «κυανόλευκοι».

Η σταθερότητα όμως είναι ζητούμενο για τη Νίκη Βόλου. Μπορεί να έχει κάνει το 3/3 αλλά έχει κενά διαστήματα τα οποία θα πρέπει να αποφύγει σε μεγαλύτερο βαθμό και να τα περιορίσει, για να μπορέσει να είναι πιο ήρεμη στα παιχνίδια και να μην αγχώνεται στο τέλος.

Εμφανής η διαφορά αλλά…

Αν δει κανείς το σκορ στο παιχνίδι Δόξας Λευκάδας-Ολυμπιακού Βόλου θα καταλάβει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων… Αλλά αν δει κανείς τα δεκάλεπτα, θα δει το κενό του τρίτου δεκαλέπτου που είχε και στα προηγούμενα παιχνίδια το νεανικό σύνολο του Νίκου Μπουντούρη.

Από το 41-35 του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στο -22 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Επιθετικές αιχμές από εκεί και πέρα για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ξανά οι Ντίαθ με 20 και Νίκολης με 17 πόντους αντίστοιχα.

H συνέχεια…

… Μόνο εύκολη δεν είναι. Αυτό γιατί, το ερχόμενο Σάββατο 29 Οκτωβρίου και οι δύο βολιώτικες ομάδες έχουν δύσκολο έργο.

Η Νίκη Βόλου επιστρέφει σε εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα με τα Τρίκαλα, που έχουν κάνει ρεπό, έχουν 2/2 και εξ αρχής τα στελέχη τους έχουν δηλώσει ότι στόχος τους είναι η άνοδος, κάτι που περίμεναν να γίνει και φέτος αν υπήρχε κενό στην Α2 (τελικά ο Ερμής Αγιάς από ΚΑΕ Λάρισα της Α1 έγινε… Ηρακλής Θεσσαλονίκης και παίζει στην Α2…).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου τον έτερο διεκδικητή της ανόδου, τον Βίκο Ιωαννίνων, που είχε περάσει από την έδρα της Νίκης Βόλου, και διαθέτει παίκτες με δυνατότητες και εμπειρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.