Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας σήμερα Σάββατο στον Βόλο

Στην Ακρόπολη έφτασε χθες Παρασκευή η Ολυμπιακή Φλόγα
Θα συνοδευτεί από εντυπωσιακή τελετή στην παραλία

Η πόλη του Βόλου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20.40 το βράδυ από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, θα ακολουθήσει πορεία επί των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ιάσονος, Αργοναυτών, με προορισμό το Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την επίσημη υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου.

Για την εντυπωσιακή εκδήλωση συμπράττουν ο Δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με αντικείμενο τη Μουσική και το Χορό και συγκεκριμένα ως προς τον χορό το είδος του Break Dance, το οποίο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έπειτα θα  αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στον χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γαλλικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό, θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η ελληνική και παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

Στην παραλία του Βόλου στις 9.00 το βράδυ, με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της  Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών (Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni) των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα λάβει ο Χορός, καθώς, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher,  μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει σήμερα προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς: Λαρίσης στο ύψος του αρ. 93 (από τον Κόμβο Λαρίσης-Αθηνών μέχρι τον Κόμβο ΚΤΕΛ), Γρ. Λαμπράκη (από τον Κόμβο ΚΤΕΛ μέχρι τον Κόμβο Τελωνείου και από τον Κόμβο Τελωνείου μέχρι τον Κόμβο Δημαρχείου), Ιάσονος (από τον Κόμβο Δημαρχείου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Φιλελλήνων), από τις 20.30 μέχρι τις 21.15.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.